Soppa är grejen!

Att koka soppa på en spik, kanske är något förenklat, men sanningen är att det är busenkelt att göra
soppor som verkar avancerade. Både till förrätt, varmrätt och efterrätt. Fest som vardag!

Var inte rädd för kryddor, och låt din soppa koka lite längre än du tänkt. Blanda i det du har hemma och testa nya smakkombinationer.

Förrättsips: Gör en grön ärtsoppa toppa med en eller ett par galanta halstrade pilgrimsmusslor, några räkor eller ett par krispiga baconskivor. Servera i ett glas eller i udda vackra kaffekoppar för att spexa till det lite extra.

Lunchtips: Gör en rejäl sats soppa, till exempel en morotssoppa med sting. Häll upp i termos till utflykten eller lunchen. Tjocknar den till, späder du med vatten.

Efterrättstips: Jodå, soppa kan du servera efter maten också! Prova en äppelsoppa med glass.

Signaturfisksoppan: Bjud vännerna på en mustig fisksoppa. Se till att du har gott om tid, köp fina grönsaker och fisk, gärna olika sorter (lax, torsk, sej, räkor …). Du kan göra egen fond, men köpta gör livet bra mycket enklare. I princip funkar det så här: fräs den lök du valt (gul, purjo, scharlotten, vit …), strimlade grönsaker (morötter, ingefära, chili, selleri, fänkål, potatis …), i lite olja. Blanda i lite tomatpuré och vätska (fisk/hummerfond, vitt vin, vatten, pressad citron …) . När soppan mustat till sig lägger du till örter (timjan, dill, basilika …). Du kan ha i saffran om du vill. Fisken i tärningar lägger du i under ett par minuter på slutet. Glöm inte salt och peppar. Smaken är som baken, efter några försök har du det perfekta receptet på just DIN fisksoppa.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]