Grön ärtsoppa till förrätt

En ilgrön kompis till förrätt gillas av de flesta. Servera i ett snapsglas, eller i udda vackra kaffekoppar för att spexa till det lite. Toppa med en halstrad pilgrimsmussla, ett par räkor eller knaperstekt bacon.

 

Gör så här: Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i smör, men låt den inte ta färg.

Blanda i ärterna, slå på buljongen och koka upp. Låt sjuda i fem minuter.

Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Rör ner grädde och citronsaft och krydda med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok före servering, den ska serveras het.

Stek pilgrimsmusslor, skala räkor, eller stek bacon, beroende på vad du vill toppa med. Är ni många kan du ju ha olika varianter så gästerna får välja.

Ingredienser

500 g frysta ärter
2 schalottenlökar
1 klick smör
8 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 tsk citron, pressad
salt
vitpeppar

morotssoppa 2 klar

Soppa är grejen!

Perfekt till förrätt, varmrätt , mellis och dessert

Varm äppelsoppa med glass, recept

Äppelsoppa med kanel

Servera kall, ljummen eller varm!

morotssoppa kaija cropped

Morotssoppa med sting

Avväg hettan med chili och vitlök