Grön ärtsoppa till förrätt

En ilgrön kompis till förrätt gillas av de flesta. Servera i ett snapsglas, eller i udda vackra kaffekoppar för att spexa till det lite. Toppa med en halstrad pilgrimsmussla, ett par räkor eller knaperstekt bacon.

Gör så här: Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i smör, men låt den inte ta färg.

Blanda i ärterna, slå på buljongen och koka upp. Låt sjuda i fem minuter.

Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Rör ner grädde och citronsaft och krydda med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok före servering, den ska serveras het.

Stek pilgrimsmusslor, skala räkor, eller stek bacon, beroende på vad du vill toppa med. Är ni många kan du ju ha olika varianter så gästerna får välja.

Ingredienser

500 g frysta ärter
2 schalottenlökar
1 klick smör
8 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 tsk citron, pressad
salt
vitpeppar

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]
Bjud på exotisk Taginegryta

Bjud på exotisk Taginegryta

Tagine är ett toppigt kärl gjort av lera eller keramik där man lagar härliga rätter av lamm, nötkött, kyckling och massor av grönsaker.
Testa vårt recept på en härlig gryta

läs mer