Om Kaija

Kaija drivs av Kaija Carlson och är en utveckling av Uppdrag: Köket, som tidigare huserade i Gränbystadens galleria.

Företaget Kaija arrangerar matprovningar och event där grupper, privatpersoner och företag, tillsammans lagar mat och lär sig nytt om mat och dryck vid den toppmoderna utbildningsanläggningen, Stallet.

Kaija Carlson brinner för att mat ska vara så ren som möjligt och lyfter gärna lokala producenter, skapar samarbeten och inspiration för god och ren mat och dryck.

Mat och dryck går som en röd tråd genom Kaijas liv. Hennes älskade farmor växte upp på gästgiveri i Finland. Från att ha tillbringat en stor del av barndomen bland kunderna i sin mamma och pappas matbutik, via engagemanget för utveckling av ICA Kvantum Gränby som drivs av maken Rolf, till företaget Kaija som startade som en galen idé under ett samtal med mentorn Mats Dafnäs och som nu är verklighet.

Kaija är sommelier och utbildad ostexpert, föreläser och utbildar, bland annat på Restaurangakademien i Stockholm. Hon har tidigare drivit restaurang i Öregrund, hon brinner för företagande, är engagerad i Ung Företagsamhet och är en av fem entreprenörer som driver Företagsänglarna, där nya företagare pitchar sina affärsidéer och tävlar om änglarnas gunst.

Hon gillar sport, och fritiden är fylld av aktiviteter, som cykling, golf och skidåkning, hon är delägare i flera spännande unga företag bland annat Swedish Tonic och Optima Planta.

Kaija gör livet godare!

Kaija & Co

Kaija Carlson
Ägare, sommelier, fromager

Susanna Lans
Marknad & Kommunikation

Angelika Adén
Sommelier, kock, köksamordnare

Yoko Hosokai
Drift- och eventansvarig

Joakim Lundblad
Matkreatör

Tobias Sundberg
Kock

Marina Lundblad
Sommelier

Anna Smårs
Värdinna

Philip Söderberg
Trädgård

Cecilia Pilblad
Trädgårdsmästare

Mats Dafnäs
Rådgivare

Chatrin Jakobsson
Sommelier & Fromager

Johannes Wanngren
Kock

Johan Lindström
Sommelier, provningsledare

Leverantörer

Centiljon samarbetar med Kaija