Varm äppelsoppa med glass, recept

Äppelsoppa med kanel

Den här soppan funkar perfekt som efterrätt eller mellanmål. Kan serveras både kall, ljummen eller varm.

Gör så här: Vispa ihop juice och maizena i en kastrull. Lägg i kanel.

Koka i ungefär 1-2 minuter och låt svalna.

Skala äpplet och skär i små tärningar.

Lägg äppelbitarna i skålar, häll på soppan och toppa med en klick god vaniljglass och ett par myntablad.

Ingredienser

4 personer
6 dl äppeljuice, välj gärna en färskpressad, eller pressa själv
2 tsk maizena
1,5 kanelstång
2 äpplen
Vaniljglass och mynta

morotssoppa 2 klar

Soppa är grejen!

Perfekt till förrätt, varmrätt , mellis och dessert

ärtsoppa

Grön ärtsoppa till förrätt

En ilgrön kompis som gillas av de flesta

morotssoppa kaija cropped

Morotssoppa med sting

Avväg hettan med chili och vitlök