Skogsbackens Ida Kaijas torsdagsost

Torsdagsosten: Skogsbacken Ida

Varje vecka presenterar Kaija en favoritost.

Skogsbacken Ida, opastöriserad ost av vitmögeltyp från Skogsbacken i Fittja Hässle i Örsundsbro

En liten Ida av vitmögelskal. Färgen är lätt gräddvit och doften är mild och lätt nötig.

Smaken är mild med lätt sälta och  med gott avslut av krämig varm gräddig smak.

En god ost från vitmögelfamiljen från nära Dig.

Tips: En god mellanrätt, ostdessert.

Gör så här: Tärna osten, skär Trillers danskebröd i små krutonger, häll över lite olivolja och fin god rapsolja, skär ner lite inlagda äppelklyftor i sockerlag

Blanda lätt och smula lite flingsalt, voila supergott!

Ingredienser: Opastöriserad komjölk, mjölksyrakultur, penicillium candidum, löpe salt.

 

 

LÄS OCKSÅ: Kaija hälsar på Skogsbackens ost

TIPS: Ta med arbetskamraterna eller vännerna på “Ost och dryck i kombination”

Kaijas torsdagsostar

Kaiija gillar Västebottenost. Veckans torsdagsost

Torsdagsosten: Västerbottenost

En kär vän till kräftorna

Torsdagsosten Folke

Torsdagsosten: Folke

Möt morgonen med Folke på frukostmackan

torsdagsost buffelmozzarella

Torsdagsosten: Buffelmozzarella

Gör en riktig sommarsallad

Sveciaost med recept från Kaija

Torsdagsosten: Svecia!

En ursvensk ost som knastrar i munnen

ravn torsdagsosten av Kaijaik vitost

Torsdagsosten: Travnik vitost

Värm i ugnen och hugg in!

Taleggio D.O.P

Torsdagsosten: Taleggio, Tassi D.O.P

Ett perfekt mellis!

Brie de Meaux är Kaijas Torsdagsost

Torsdagsosten: Brie de Meaux

Ostarnas kung!

eldost från Väddo gårdsmejeri

Torsdagsosten: Väddö eldost

Grymt god att grilla!

Délice de Bourgogne

Torsdagsosten: Délice de Bourgogne

En underbart, krämig rackare!

Gorgonzola dolce Linea Oro

Torsdagsosten: Gorgonzola dolce Linea oro

En superkrämig rackare perfekt till pasta eller sommarens grill