Torsdagsosten: Skogsbacken Ida
Varje vecka presenterar Kaija en favoritost.
Skogsbacken Ida, opastöriserad ost av vitmögeltyp från Skogsbacken i Fittja Hässle i Örsundsbro
En liten Ida av vitmögelskal. Färgen är lätt gräddvit och doften är mild och lätt nötig.
Smaken är mild med lätt sälta och med gott avslut av krämig varm gräddig smak.
En god ost från vitmögelfamiljen från nära Dig.
Tips: En god mellanrätt, ostdessert.
Gör så här: Tärna osten, skär Trillers danskebröd i små krutonger, häll över lite olivolja och fin god rapsolja, skär ner lite inlagda äppelklyftor i sockerlag
Blanda lätt och smula lite flingsalt, voila supergott!
Ingredienser: Opastöriserad komjölk, mjölksyrakultur, penicillium candidum, löpe salt.
LÄS OCKSÅ: Kaija hälsar på Skogsbackens ost
TIPS: Ta med arbetskamraterna eller vännerna på “Ost och dryck i kombination”
Kaijas torsdagsostar
Torsdagsosten: Feta
Gratinera en sötpotatis med feta och keso!
Torsdagsosten: Stilton
En given kompis i jul
Torsdagsosten: Big Ben
En smakrik baddare från Jurrs mejeri
Torsdagsosten: Pecorino Roncione
Intensiv smak och spröd konsistens
Torsdagsosten Charles Arnaud Comte
En härlig kopis till pepparkakorna och glöggen
Torsdagosten: Fondue
En varm kompis
Torsdagsosten: Fourme d’Ambert
Fin blåmögelost med fin form
Torsdagsosten: Cheddar XL
Perfekt på vinterns ostbrickor
Torsdagsosten: Thunderstorm
En krämig hårdost med attityd
Torsdagsosten: Morbier
Sotranden i mitten ger osten sitt karaktäristiska utseende