Skogsbackens Ida Kaijas torsdagsost

Torsdagsosten: Skogsbacken Ida

Varje vecka presenterar Kaija en favoritost.

Skogsbacken Ida, opastöriserad ost av vitmögeltyp från Skogsbacken i Fittja Hässle i Örsundsbro

En liten Ida av vitmögelskal. Färgen är lätt gräddvit och doften är mild och lätt nötig.

Smaken är mild med lätt sälta och  med gott avslut av krämig varm gräddig smak.

En god ost från vitmögelfamiljen från nära Dig.

Tips: En god mellanrätt, ostdessert.

Gör så här: Tärna osten, skär Trillers danskebröd i små krutonger, häll över lite olivolja och fin god rapsolja, skär ner lite inlagda äppelklyftor i sockerlag

Blanda lätt och smula lite flingsalt, voila supergott!

Ingredienser: Opastöriserad komjölk, mjölksyrakultur, penicillium candidum, löpe salt.

 

 

LÄS OCKSÅ: Kaija hälsar på Skogsbackens ost

TIPS: Ta med arbetskamraterna eller vännerna på “Ost och dryck i kombination”

Kaijas torsdagsostar

Fetaost

Torsdagsosten: Feta

Gratinera en sötpotatis med feta och keso!

Stilton är veckans Torsdagsost

Torsdagsosten: Stilton

En given kompis i jul

Big ben från jUrrs mejeri är vecakns torsdagsost

Torsdagsosten: Big Ben

En smakrik baddare från Jurrs mejeri

Pecorino Roncione är Torsdagsost hos Kaija

Torsdagsosten: Pecorino Roncione

Intensiv smak och spröd konsistens

Comte klar

Torsdagsosten Charles Arnaud Comte

En härlig kopis till pepparkakorna och glöggen

Veckans torsdagsost är fondue

Torsdagosten: Fondue

En varm kompis

Fourme d’Ambert 

Torsdagsosten: Fourme d’Ambert 

Fin blåmögelost med fin form

Torsdagsosten Cheddar XL

Torsdagsosten: Cheddar XL

Perfekt på vinterns ostbrickor

Thunderstorm torsdagsost hos Kaija

Torsdagsosten: Thunderstorm

En krämig hårdost med attityd

Morbier från Falbygdens ost

Torsdagsosten: Morbier

Sotranden i mitten ger osten sitt karaktäristiska utseende