Julfrukost hos Kaija

Frukost är det bästa julmyset!

Starta så många dagar du kan under hela december på allra bästa vis. Julfrukost kan man äta från advent till trettondagen!

Duka upp med godsaker som smakar jul, samla familjen, eller passa på att njuta själv. Sitt länge om du har möjlighet.

Hos Kaija har alltid Saffranspannkakan en given plats på dagens första mål. Servera den med lättvispad grädde och sylt. Har du lyckan att ha hjortron så är det hur gott som helst!

Griljera en skinka redan till advent så du kan njuta skinkmacka länge. Kanske hinner du med två i år …

Pimpa kaffet, teet eller chokladen. Vispgrädde, kanelstänger och kryddnejlikor ger den perfekta julstämningen. Blanda pepparkakskryddor med kaffet innan du brygger så har du världens godaste och enklaste julkaffe.

Passa på att sno ihop en supernyttig smoothie med julsmaker, kolla in Kaijas recept eller mixa fram egna kombinationer.

Tänd ljus, sätt på stämningsfull musik och lägg lite extra krut på dukningen, kanske är det läge ett ge en liten julklapp i förskott bredvid kaffekoppen till någon du gillar extra mycket?

 

Recept på Kaijas Saffranspannkaka

Recept på Stallets julsmoothie

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021