Kaijas saffranspannkaka

Saffranspannkaka av gotländsk sort är en favorit under julen, till efterrätt eller frukost.

1 sats risgrynsgröt

1/2 gr saffran

3 dl grädde eller mjölk

4 st ägg

1/2 dl socker

75 gr skållad hackad mandel

Koka risgrynsgröten och låt den svalna (det går bra med färdigköpt också). Stöt saffran med en sockerbit och blanda ner i den färdiga gröten. Blanda också ner mjölk eller grädde och äggen, ett i taget. Rör om ordentligt mellan varje ägg. Smaksätt med socker och blanda i hackad mandel. Häll smeten i en smord låg och vid form. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter. Servera gärna med sylt av hallon, hjortron, björnbär eller blåbär och vispad gräddet.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]