Saffranspannkaka hos Kaija

Kaijas saffranspannkaka

Saffranspannkaka av gotländsk sort är en favorit under julen, till efterrätt eller frukost.

1 sats risgrynsgröt

1/2 gr saffran

3 dl grädde eller mjölk

4 st ägg

1/2 dl socker

75 gr skållad hackad mandel

Koka risgrynsgröten och låt den svalna (det går bra med färdigköpt också). Stöt saffran med en sockerbit och blanda ner i den färdiga gröten. Blanda också ner mjölk eller grädde och äggen, ett i taget. Rör om ordentligt mellan varje ägg. Smaksätt med socker och blanda i hackad mandel. Häll smeten i en smord låg och vid form. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter. Servera gärna med sylt av hallon, hjortron, björnbär eller blåbär och vispad grädde

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021