Rabarbertajm hos Kaija

Rabarbertajm!

Nu är det högtid för oss som älskar rabarber. Inget välkomnar våren så pampigt som våra sura vänner med sina imponerande blad och vackra färg.

Raberaber är en grönsak som innehåller massor av C-vitamin och den passar perfekt till nästan allting. Gör en chutney som funkar jättebra till grillat kött, på rostade frukostmackan eller till ostbrickan.
Paj, kräm, saft eller i en härlig sommardrink … Rabarbern smakar gott överallt.

Rabarber är enkelt att odla och har man väl fått fart på sin rabarberplanta sköter den sig närapå själv. De allra tidigaste rabarbetstängerna är mjälla och jättefina, de behöver inte skalas. Tipset är att ta bort den vackra vita blomman som kommer på plantan och att skörda regelbundet för att få nya rabarber under hela sommaren. Skär dina rabarbern i bitar och frys in, känslan att kunna göra rabarberpaj eller saft på vintern är fin.

Små barn och personer med anlag för njursten bör ta det lite lugnt med rabarberintaget då den innehåller en hel del oxalsyra. Det gör dock rabarbern till en ypperlig kompis när du ska rengöra metallytor eller gulnad plast.

RECEPT på Rabarberpaj med jordgubbar och kardemumma under knäckigt täcke

BBQ utbildning hos Kaija

BBQ för er som vill briljera vid grillen

Ni lagar den perfekta maten över öppen eld tillsammans med vår kock.

Sushiskola med Joakim Lundblad hos Kaija

Sushiskola med Joakim Lundblad

Lär dig laga riktig sushi och gör det med vår inspirerande kock Joakim Lundblad som har det gällande rekordet i Guiness Rekordbok i perfekt sushitillverkning

Hitta smakerna med Michel Jamais hos Kaija

Hitta smakerna med Michel Jamais

Utmaningen: Utvalda viner och bra råvaror. Hitta rätt smakkombination!