Rabarbertajm hos Kaija

Rabarbertajm!

Nu är det högtid för oss som älskar rabarber. Inget välkomnar våren så pampigt som våra sura vänner med sina imponerande blad och vackra färg.

Raberaber är en grönsak som innehåller massor av C-vitamin och den passar perfekt till nästan allting. Gör en chutney som funkar jättebra till grillat kött, på rostade frukostmackan eller till ostbrickan.
Paj, kräm, saft eller i en härlig sommardrink … Rabarbern smakar gott överallt.

Rabarber är enkelt att odla och har man väl fått fart på sin rabarberplanta sköter den sig närapå själv. De allra tidigaste rabarbetstängerna är mjälla och jättefina, de behöver inte skalas. Tipset är att ta bort den vackra vita blomman som kommer på plantan och att skörda regelbundet för att få nya rabarber under hela sommaren. Skär dina rabarbern i bitar och frys in, känslan att kunna göra rabarberpaj eller saft på vintern är fin.

Små barn och personer med anlag för njursten bör ta det lite lugnt med rabarberintaget då den innehåller en hel del oxalsyra. Det gör dock rabarbern till en ypperlig kompis när du ska rengöra metallytor eller gulnad plast.

RECEPT på Rabarberpaj med jordgubbar och kardemumma under knäckigt täcke

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021