Recept rabarberpaj från kaija

Recept: Rabarberpaj!

Rabarberpaj betyder vår. Syrlig och fräsch. Vi bakar vår med någar jordgubbar och kardemumma under en ljuvligt knäckigt täcke. Vanlijsås eller glass passar fint till.

Gör så här
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser, utom kardemumman i en bunke.
Smält smöret i tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Dela jordgubbarna. Lägg rabarber och jordgubbar i en smord ugnssäker form (ca 26 cm i diameter). Strö över mortlad kardemumma.
Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Öka eventuellt graderna under några minuter på slutet för att få den riktigt gyllene knäckiga ytan.
Servera gärna ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Ingredienser

500 g rabarber
2 dl jordgubbar, går bra med frysta
1 tsk krosssade kardemummakärnor
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021