Krispig fisktaco med mangosalsa

Fisk och skaldjur funkar fint för den som vill ta sin tacokväll till nya höjder. Satsa på en fast vit fisk eller stora räkor och panera i panko för bästa krisp!

Ingredienser, 4 pers
  • 600 g torskfilé
  • 2 dl mjöl
  • 3 ägg
  • 2–3 dl panko
  • 1 l neutral olja för fritering
  • machésallad
  • koriander
  Gör så här Skär torskfiléerna i bitar. Knäck äggen i en skål, rör om. Häll upp mjöl i en annan skål och panko i en tredje. Dubbelpanera genom att först doppa fisken i mjöl, därefter ägg och till sist panko. Lägg bitarna på en plåt eller ett fat. Hetta upp oljan i en vid, tjockbottnad kastrull, nästan på högsta värme. Doppa ner bitarna några stycken i taget, i ett par minuter tills de fått lite färg. Lägg machésallad på ett tortillabröd, lägg på mangosalsa, fisk, och limeaioli (majonnäs, vitlök, rivet skal av lime, salt och svartpeppar). Toppa med syrlig kålsallad och koriander. Vill du komplettera med guacamole eller pico de gallo så funkar det fint! Recept på mangosalsa, kålsallad, pico de gallo och guacamole hittar du HÄR