Toppa dina tacos till nya höjder

Oavsett vilket protein du väljer i din taco så är tillbehören viktiga. Blanda ihop ingredienserna och var inte rädd för chilin – smaka av. Mixa inte, låt dina röror och sallader vara grova så att alla vackra färger kommer fram.

Mangosalsa

  • 2 tärnade färska mango
  • 1/2 hackad rödlök
  • 1/2 finhackad chili, testa gärna
    habanero
  • 1/2 kruka koriander
  • saft av 1 lime
  • flingsalt och några varv med svartpepparkvarnen

Guacamole

  • 8 avocador
  • 4 msk pressad limejuice
  • 2 tsk salt
  • 5 krossade vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 färska urkärnade finhackade chili
  • 1 dl pico de gallo om du har

Pico de gallo

  • 1 halv rödlök, finhackad
  • 5 tomater (blanda gärna gula
    och röda) urkärnade
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 urkärnade finhackade färska chili
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 1 krm strösocker
  • lite limejuice
  • salt & svartpeppar

Syrlig kålsallad

  • 1 färsk chili, finhackad utan kärnor
  • 1 hackad gul lök
  • 1/2 lime (saft och rivet skal)
  • 300 g strimlad vit- eller rödkål
  • 3 msk rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • salt & svartpeppar