Glad mat = hälsosam mat

[vc_row][vc_column width="2/3"][vc_column_text]
Färger, dofter och smaker signalerar massor av energi till dig, du blir glad, mår bra och du får en boost som kommer att smitta av sig på människorna omkring dig.
De allra flesta av oss vet ganska exakt hur vi bör äta för att må bra, men inte lika många av oss följer alla kostråd och rekommendationer. Kaijas tips är: tänk färg! Kvotera in mer frukt och grönt i alla måltider: frukost, mellis, lunch och middag. Det får dig att må lite bättre, att känns dig lite mer positiv. Pimpa din mat, macka eller filtallrik med en snygg (och god) grönsak eller ett gäng ystra bär och vips! – så SER också din mat mycket godare och gladare ut. Andra små tricks för att mår bra är att duka med finporslinet, lägg upp snyggt, drick ditt vatten i ditt lyxigaste kristallglas (lägg i en gurk- eller apelsinskiva) GRÖNT Kaijas gröna favorit: Koka broccoli, torrosta pinjenötter, riv över lite ost och rippla över rapsolja RÖTT Kajas röda favorit: Ta små  tomater, passa på att blanda olika färger, lägg över i en  eldfast form, skär över lite fetaost, små kapris eller oliver. Ringla över olivolja, och låt gå i ugn på 160 grader tills tomaterna har saftat av sig. GULT Kaijas gula favoriter: Apelsiner, morötter och sötpotatis (se receptet Kaijas sötpotatissallad). MÖRKA BÄR Kaijas favorit: Blåbär kan du ha överallt! I filen, på laxen, till osten, i taxin, i trappen, i hissen, i hallen ... VITT Kaijas vita favorit (surkål), receptet här intill.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text css=".vc_custom_1584897492605{margin-top: 0px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;margin-left: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-right-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;border-left-width: 0px !important;padding-top: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #62a160 !important;}"]

Ursmarrig surkål

[/vc_column_text][vc_column_text]Detta behöver du: 1 lagom stort vitkålshuvud, 1 msk salt 1/2 röd chili 1 rågad matsked färsk riven ingefära 2 tsk spiskummin 2 tsk koriander 1 normalstor glasburk med lock Gör så här: Rengör glasburken noggrant (i kokande vatten eller i ugn), Strimla vitkål (använd osthyvel eller matberedare). Strö salt över kålen i en rymlig bunke Krama vitkålen och saltet med varliga händer (tvätta händerna) i cirka 6 minuter. Låt stå i rumstemp en kvart. Hacka ner chili, ingefära, koriander och spiskummin. Lägg i glasburken, pressa ner så att värskan stiger, låt stå på köksbänken i en vecka.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1571639050571{margin-bottom: -20px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}"][vc_column css=".vc_custom_1571638913308{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;}"][vc_column_text]

Senaste inläggen

[/vc_column_text][lab_blog_posts columns="4" blog_posts_options="" hover_layer_icon="static" blog_query="size:4|order_by:date|post_type:post" css=".vc_custom_1571638957518{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][/vc_column][/vc_row]