Zulaikatårta eller små bakelser

En drömmig vårtårta passar alltid bra, den här passar bra att göra som portionsbakelser också.
Gör så här: Värm ugnen till 150 grader. Ta två ark ca 25 x 25 cm bakplåtspapper. Lägg dem på plåtar och pensla de uppritade bottnarna med smält margarin. Vispa äggvitor till en tjock smet. Blanda florsocker och mandelmjöl. Rör snabbt ihop med äggen. Fördela smeten på bottnarna i ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen ca 15–20 minuter. Lossa bottnarna när det svalnat. Gör du små bakelser, skär du små rundlar, använd ett upp och nervänt glas som mall. Blanda äggulor, grädde, och smöret i en liten kastrull. Rör hela tiden tills den börjar tjockna. Får ej koka. Ta av kastrullen och fortsätt vispa till det har svalnat. Bred krämen på en av bottnarna. Och lägg den andra över. Vispa grädde lätt, bred över locket och garnera med flagad mandel. Njut! Ingredienser, botten: 2,0 dl mandelmjöl 4 äggvitor 2,5 dl florsocker Smörkräm: 4 äggulor 1 dl vispgrädde 1 dl socker 150 gram smör Garnering: Vispad grädde och flagad mandel