Zulaikatårta recept

Zulaikatårta eller små bakelser

En drömmig vårtårta passar alltid bra, den här passar bra att göra som portionsbakelser också.

Gör så här: Värm ugnen till 150 grader. Ta två ark ca 25 x 25 cm bakplåtspapper. Lägg dem på plåtar och pensla de uppritade bottnarna med smält margarin.
Vispa äggvitor till en tjock smet. Blanda florsocker och mandelmjöl.
Rör snabbt ihop med äggen.
Fördela smeten på bottnarna i ett jämnt lager.
Grädda i mitten av ugnen ca 15–20 minuter.
Lossa bottnarna när det svalnat.
Gör du små bakelser, skär du små rundlar, använd ett upp och nervänt glas som mall.

Blanda äggulor, grädde, och smöret i en liten kastrull. Rör hela tiden tills den börjar tjockna.
Får ej koka.
Ta av kastrullen och fortsätt vispa till det har svalnat.

Bred krämen på en av bottnarna. Och lägg den andra över. Vispa grädde lätt, bred över locket och garnera med flagad mandel.
Njut!

 

Ingredienser, botten:
2,0 dl mandelmjöl
4 äggvitor
2,5 dl florsocker

Smörkräm:
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl socker
150 gram smör

Garnering:
Vispad grädde och flagad mandel

Sushiskola med Joakim Lundblad hos Kaija

Sushiskola med Joakim Lundblad

Lär dig laga riktig sushi och gör det med vår inspirerande kock Joakim Lundblad som har det gällande rekordet i Guiness Rekordbok i perfekt sushitillverkning

evenemangsbild fb 1

Halvdagskonferens med lunch

Ta med kollegorna eller kunderna på en dag i underbara Stallet. Vi erbjuder en helt unik miljö, där ni har hela anläggningen för er själva.