Trä kycklingen på en burk öl

Sött, starkt, grillat, lite lönnsirap, majs och gärna en hel del flottyr. Där har du det nordamerikanska köket. Och så snackar vi så klart barbeque och mexikansk mat på riktigt – långt ifrån det svenska tacofredagsmyset. Vi tipsar om Beer Can Chicken, som är precis vad det låter som. Med härlig BBQ-touch! Beer Can Chicken Ingredienser • 1 hel kyckling • 50 cl lageröl • 8 msk paprikapulver • 4 msk vitlökspulver • 4 msk chilipulver • 3 msk malen svartpeppar • 3 msk salt • 3 msk hela sellerifrön • 4 tsk gula senapsfrön • 1 msk oregano • 1 msk timjan • 1 msk hela korianderfrön • 1 tsk malda korianderfrön Gör så här Blanda ihop alla kryddorna till en rubb. Klappa in hela kycklingen med olja och gnid in rubben. Låt kycklingen marinera i kylskåp i cirka en timme. Förbered grillen för indirekt grillning. Fyll halva med kol och ställ en eldfast form med vatten på den andra sidan. Drick upp halva ölen och klipp sedan bort toppen av ölburken och trä på din färdigmarinerade kycking. Ställ sedan burken på den halvan av grillen som inte har glöd under. Lägg gärna på en näve rökigt flis av valfri sort på glöden. Det finns massor att välja mellan. Efter en halvtimme lägger du på en näve till. Låt kycklingen sedan tillagas lugnt och stilla i mellan tre och fyra timmar. Servera med sallad, coleslaw och varför inte grillad majs och bakpotatis? Självklart bjuder du på en härlig BBQ-sås till.

Hämta din sommarpamflett fylld av inspiration från världen på ICA Kvantum Gränby