Mont d'Or

Torsdagsosten: Vacherin Mont-d´Or

Som vi väntat och nu har den kommit! Höstens goda lilla komjölksost från bergsmassiven i Frankrike.

Mont d’Or eller Vacherin du Haut-Doubs är en cylindrisk mjukost med mögelyta som tillverkas från augusti till mars i centrala Jurabergen i Frankrike. Vacherin Mont-d’Or heter en liknande ost från schweiziska Jurabergen. Ostarna distribueras i spånask av gran.

Produktionen börjar när boskapen kommer tillbaka från bergen och sommarbetet enligt tradition från 1300-talet.

Osten lagras sedan i tre veckor och formas till rundlar med en remsa granfaner.

Den franska Vacherin måste vara producerad på opastöriserad mjölk.

Värm den i ugn och njut med gott bröd och ett glas vitt vin.

Champagneprovning

Champagne & festsnittar

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande snittar som passar perfekt till fest. Du kommer att få inspiration till välkomsttilltugg och som avrundning på festkvällen. Eller kanske till nyårskalaset? Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du…
Sushiskola Tickster 520

Lär dig laga sushi av mästaren

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija. Gästerna får laga olika sorters sushi. Du får lära dig sushitillverkning från grunden. Det här är en spännande kurs där…
Champagneprovning Tickster biljett 1104

Champagne- och Ostprovning med Chatrin Jakobsson

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande ostar. Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du kommer att gå hem med flera Aha-uppleveser och ny kunskap. Vi börjar med en välkomstdrink innan provningen som leds av inspirerande…