Torsdagsosten: Vacherin Mont-d´Or

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Som vi väntat och nu har den kommit! Höstens goda lilla komjölksost från bergsmassiven i Frankrike.

Mont d’Or eller Vacherin du Haut-Doubs är en cylindrisk mjukost med mögelyta som tillverkas från augusti till mars i centrala Jurabergen i Frankrike. Vacherin Mont-d’Or heter en liknande ost från schweiziska Jurabergen. Ostarna distribueras i spånask av gran.

Produktionen börjar när boskapen kommer tillbaka från bergen och sommarbetet enligt tradition från 1300-talet.

Osten lagras sedan i tre veckor och formas till rundlar med en remsa granfaner.

Den franska Vacherin måste vara producerad på opastöriserad mjölk.

Värm den i ugn och njut med gott bröd och ett glas vitt vin.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][lab_blog_posts columns=”1″ hover_layer_icon=”static” blog_query=”size:3|order_by:date|post_type:post|categories:29″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1571639050571{margin-bottom: -20px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1571638913308{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;}”][vc_column_text]

Senaste inläggen

[/vc_column_text][lab_blog_posts columns=”4″ blog_posts_options=”” hover_layer_icon=”static” blog_query=”size:4|order_by:date|post_type:post” css=”.vc_custom_1571638957518{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][/vc_column][/vc_row]