Thunderstorm torsdagsost hos Kaija

Torsdagsosten: Thunderstorm

Thunderstorm eller Gwitterkäse görs på opastöriserad mjölk från den inhemska korasen, Brown swiss, som lever på färskt gräs och örter vilket i sin tur ger osten sin helt unika smak.

Osten kommer från mejeriet i vackra dalen vid foten av Churfirstenbergen i östra Schweiz produceras denna alpost som lagras i sju månader. Den här hårdosten har en krämig konsistens och en nötig, fyllig smak.

Osten togs fram 2015/2016 av en tidigare anställd som tillverkade Appenzeller

 

 

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021