Torsdagsosten: Taleggio, Tassi D.O.P

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Min passion är ost, det vet ju du, så varje dag önskar jag mig en liten bit ost, innan jag börjar laga mat.

Och Taleggio, denna fina goda italienska ost, är god mellis!

Ett tips. skär i bitar, hetta upp kuberna i panna till salladen med fruktiga och nötiga, rostade pinjenötter . Eller varför inte  efter middagen? Lika god då.

Servera den med säsongens jordgubbar.

Taleggio tillhör familjen kittostar. Kitt, är själva ytan, skalet som man ”tvättar” osten  med,  oftast med saltlake, öl, vin eller sprit. Ytan bildar då en liten färgad skorpa.

Den här osten är spänstig, halvkrämig, smältande, lite knastrig på tungan och lagom salt. Smaken är lätt blommig med inslag av halm och hö.

Osten är pastöriserad och mycket av arbetet med att göra Taleggio är fortfarande baserat på handkraft och ostarna vänds manuellt och tvättas för hand.
God Ost//Kaija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][lab_blog_posts columns=”1″ hover_layer_icon=”static” blog_query=”size:3|order_by:date|post_type:post|categories:83″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1571639050571{margin-bottom: -20px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1571638913308{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;}”][vc_column_text]

Senaste inläggen

[/vc_column_text][lab_blog_posts columns=”4″ blog_posts_options=”” hover_layer_icon=”static” blog_query=”size:4|order_by:date|post_type:post” css=”.vc_custom_1571638957518{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][/vc_column][/vc_row]