Pecorino Roncione är Torsdagsost hos Kaija

Torsdagsosten: Pecorino Roncione

Pecorino, det lilla fåret som namnet antyder, är gjord på fårmjölk. Pecorino tillverkas i olika delar av Italien och därmed i flera olika varianter.

Den här godingen, Pecorino Roncione, DOP är gjord på opastöriserad fårmjölk, lagrad minst fem månader och kommer från Toscana. Osten förfinas i grottor under halmtäcken. Pecorinon har en intensiv smak och spröd konsistens. Osten har en lång, god, härlig och fräscht syrlig eftersmak med god sälta.

Pecorino Roncione passar utmärkt på andra advents-middag, med en god gryta på lamm/fläsk och nöt och med risotto eller pasta till.  Riv lite ost över risotto eller pasta.

Eller varför inte göra små lyxiga smakrika ostflarn?

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg små högar av 1 msk riven ost, glest på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i mitten av ugnen 5–7 min.

Låt dem kallna. Njut till glöggen

 

 

 

 

Champagneprovning

Champagne & festsnittar

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande snittar som passar perfekt till fest. Du kommer att få inspiration till välkomsttilltugg och som avrundning på festkvällen. Eller kanske till nyårskalaset? Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du…
Sushiskola Tickster 520

Lär dig laga sushi av mästaren

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija. Gästerna får laga olika sorters sushi. Du får lära dig sushitillverkning från grunden. Det här är en spännande kurs där…
Champagneprovning Tickster biljett 1104

Champagne- och Ostprovning med Chatrin Jakobsson

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande ostar. Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du kommer att gå hem med flera Aha-uppleveser och ny kunskap. Vi börjar med en välkomstdrink innan provningen som leds av inspirerande…