Pecorino Roncione är Torsdagsost hos Kaija

Torsdagsosten: Pecorino Roncione

Pecorino, det lilla fåret som namnet antyder, är gjord på fårmjölk. Pecorino tillverkas i olika delar av Italien och därmed i flera olika varianter.

Den här godingen, Pecorino Roncione, DOP är gjord på opastöriserad fårmjölk, lagrad minst fem månader och kommer från Toscana. Osten förfinas i grottor under halmtäcken. Pecorinon har en intensiv smak och spröd konsistens. Osten har en lång, god, härlig och fräscht syrlig eftersmak med god sälta.

Pecorino Roncione passar utmärkt på andra advents-middag, med en god gryta på lamm/fläsk och nöt och med risotto eller pasta till.  Riv lite ost över risotto eller pasta.

Eller varför inte göra små lyxiga smakrika ostflarn?

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg små högar av 1 msk riven ost, glest på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i mitten av ugnen 5–7 min.

Låt dem kallna. Njut till glöggen

 

 

 

 

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021