Torsdagsosten: Pecorino med och utan tryffel

Ostvänner! Godare än så här kan det inte bli med ost och gott sällskap. Pecorino Moliternino, 12 mån och Pecorino Tryffel, Moliternio, 12 mån

Ringla lite god nyslungad svensk honung över tryffelpecorino och fin 20-årig balsamico med god sötma till pecorinon. Har du lite rostade nötter så förhöjder det smakerna lite till.

Pecorino, som betyder får, är en hård ost. Osten är en pastöriserad fårmjölksost från Molisbergen i södra Italien.

Den är fast och kompakt i sin ljusgulvita färg. Doften är milt nötig. Konsisten är torr, lätt smulig och kornig.

Smaken kommer i flera etapper och fyller din hela mun med kraft och god sälta.

Mjuka upp det hela med lite nötter och honung eller balsamico.

I tryffelosten är det tillsatt 3 % tryffel efter 6 månaders mognad. Tryffelaromen sprider sig långsamt i osten och ger den en rik och god smak av den exklusiva svampen.

Champagneprovning

Champagne & festsnittar

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande snittar som passar perfekt till fest. Du kommer att få inspiration till välkomsttilltugg och som avrundning på festkvällen. Eller kanske till nyårskalaset? Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du…
Sushiskola Tickster 520

Lär dig laga sushi av mästaren

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija. Gästerna får laga olika sorters sushi. Du får lära dig sushitillverkning från grunden. Det här är en spännande kurs där…
Champagneprovning Tickster biljett 1104

Champagne- och Ostprovning med Chatrin Jakobsson

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande ostar. Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du kommer att gå hem med flera Aha-uppleveser och ny kunskap. Vi börjar med en välkomstdrink innan provningen som leds av inspirerande…