Torsdagsosten: Pecorino med och utan tryffel
Ostvänner! Godare än så här kan det inte bli med ost och gott sällskap. Pecorino Moliternino, 12 mån och Pecorino Tryffel, Moliternio, 12 mån
Ringla lite god nyslungad svensk honung över tryffelpecorino och fin 20-årig balsamico med god sötma till pecorinon. Har du lite rostade nötter så förhöjder det smakerna lite till.
Pecorino, som betyder får, är en hård ost. Osten är en pastöriserad fårmjölksost från Molisbergen i södra Italien.
Den är fast och kompakt i sin ljusgulvita färg. Doften är milt nötig. Konsisten är torr, lätt smulig och kornig.
Smaken kommer i flera etapper och fyller din hela mun med kraft och god sälta.
Mjuka upp det hela med lite nötter och honung eller balsamico.
I tryffelosten är det tillsatt 3 % tryffel efter 6 månaders mognad. Tryffelaromen sprider sig långsamt i osten och ger den en rik och god smak av den exklusiva svampen.
Vin & mat med Michel Jamais
11 februari 2021
Vin & mat i kombination med Michel Jamais
20 mars 2021
Champagneprovning med ost
2 februari 2021