Morbier från Falbygdens ost

Torsdagsosten: Morbier

Här har vi en karaktäristisk fransk hårdost med ett svart streck av rent sot i mitten.

Morbier är len i konsistensen och har en fin mjölksötma. Smaken är gräddig, krämig och lite smörig och doften är ljuvligt god av hasselnötter och hö.

Ta gärna fram osten ur kylskåpen och god stund innan så den blir rumstempererad när det är dags att njuta.

Mjölken är pastöriserad och kommer från ko och osten är lagrad i 1-2 månader.

Sotet i mitten är vegetabilisk aska och kommer från att man förr mjölkade korna på morgonen och på kvällen. För att hålla borta ohyra och annat pudrade man över morgonmjölken med aska, när man sedan fyllde på kvällens mjölk bildades en svart rand mitt i osten.

 

 

 

Champagneprovning

Champagne & festsnittar

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande snittar som passar perfekt till fest. Du kommer att få inspiration till välkomsttilltugg och som avrundning på festkvällen. Eller kanske till nyårskalaset? Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du…
Sushiskola Tickster 520

Lär dig laga sushi av mästaren

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija. Gästerna får laga olika sorters sushi. Du får lära dig sushitillverkning från grunden. Det här är en spännande kurs där…
Champagneprovning Tickster biljett 1104

Champagne- och Ostprovning med Chatrin Jakobsson

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande ostar. Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du kommer att gå hem med flera Aha-uppleveser och ny kunskap. Vi börjar med en välkomstdrink innan provningen som leds av inspirerande…