Torsdagsosten Folke

Torsdagsosten: Folke

Ta dig tid att duka en frukostbricka, med en kopp kaffe eller te, en knäckemacka med rejält med hyvlad Folkeost på, tidningen och gå ut om möt morgonen innan dagen drar igång.

Folke är en ny svensk hårdost, som bara tillverkats i några år. Folke är gjord av svensk pastöriserad komjölk.

Doften är något nötig och smakrik, fräsch och med inslag av knäckig sötma.

Folkeosten har lagrats i en högre temperatur än vanligt vilket utvecklar smakerna på ett djupare sätt.

Följ gärna KaijaFacebook och Instagram för Torsdagsostar framöver.

Osten fick sitt namn i en tävling via ICA:s kundtidning Buffé. Folke röstades fram som det vinnande bidraget med motiveringen: ”Tidigare klassiska svenska ostar har namn som för tankarna till präster och adel. Nu är det dags för osten som passar alla folk. Osten för alla heter Folke.”

Granbarksost från Jürss mejeri

Torsdagsosten: Granbarksost

Dela en smält ost som kvällsmys

Torsdagsosten: Camembert de Normandie AOP

Torsdagsosten: Camembert de Normandie AOP

Prydlig goding i poppelask

Vrångebäck är Kaijas torsdagsost

Torsdagsosten: Wrångebäck 

En ost med grymt historia!