Torsdagsosten: Feta

Fetaost är en favorit för många. Vårt tips är att alltid ha en fetaost i kylskåpet, de håller ganska länge och kan göra vilken vardag som helst till en fest.

Fetaosten är gjord på får- eller getmjölk och är en ursprungsskyddad ost från Grekland. Grekerna har tillverkat fetaosten likadant sedan forntiden, osten läggs i saltlake. Mjölken kommer från fritt betande djur i bergsregionerna (främst fårmjölk och max 30% getmjölk).

Osten är en vit färskost, med spräcklig textur och krämig konsistens.

Smaken är frisk och salt.

Användningsområden är många. Här har jag ugnsbakad delad sötpotatis på 180 grader. Efter ca 30 minuter lägger jag cirka 1 deciliter fetaost blandad med cirka 3 msk keso på potatisen, lägg till några fina oliver och timjan. Kör in potatisen med röran ca 15 min ytterligare i ugnen. Njut med en god fräsch sallad till.

Välomna till Stalle

Välkommen till Kaija i Stallet

Hos oss kan du ha kundevent, konferenser eller möten i en helt unik, avslappnande och inspirerande miljö. Kom och häng hos oss!
Vi har flera olika miljöer både utomhus och inne: stallet, orangeriet, trädgården, pergolan, bagarstugan, grillplatsen med Ofyren och boulebanan.
Du väljer själv hur du vill disponera Stallet.
Stallet invigdes hösten 2019 och här finns den allra mest moderna utrustningen för en grym konferens eller ett lyckat kundmöte!
Hos Kaija har ni alltid hela stället för er själva

Konferens hos Kaija

Dagkonferens från 1 295 kr/person

Välkomna på kickoff, konferens eller kundmöte. Hos Kaija finns inte ”bara” konferens. Här möts du av lugnet och inspirationen infinner sig redan på parkeringen. Här har ni alltid hela stället för er själva. Både inne i Stallet, i Orangeriet, i vår Bagarstuga och ute i Trädgården med grillplatsen, pergolan, lekplatsen och alla de magiska miljöerna under alla årstider. Vi har toppmodern konferensutrustning och möblerar efter era önskemål. I dagkonferensen ingår förmiddagskaffe med smörgås, lunch och kaffe med hembakat. Lägg till dryckespaket, middag/middagsaktivitet, en femkamp eller annan aktivitet. Eller varför inte en spännande provning?

Skicka en bokningsförfrågan