Torsdagsosten Charles Arnaud Comte

Comte kallas för bergostarnas konung och har en given plats bland saffransbullebak, pepparkakor, glögg och adventspyssel.

Comteosten är en av de absolut godaste hårdostarna, med så många härliga nötiga smaker, låg sälta, tydliga blommighet och smörsmak.

Comte är en opastöriserad pressad hårdost av uppvärmd ostmassa som produceras i Jurabergen, nära Alperna.

Ostarna utvecklas i kalla, fuktiga bergsrum, vänds ofta och saltas med havssalt. Familjen Charles Arnauds ostkällare är ett gammalt försvarsfort, Le fort de Rousses, från 1800 talet. Och kossorna som betar blommor och örter i bergen högt över havet ger osten sin härliga karaktär.

Osten lagras i 12-30 månader och har en gyllenbrun, lätt fuktig skorpa.
Vit Bourgogne eller champagne passar förträffligt till!

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021