Torsdagsosten Charles Arnaud Comte

Comte kallas för bergostarnas konung och har en given plats bland saffransbullebak, pepparkakor, glögg och adventspyssel.

Comteosten är en av de absolut godaste hårdostarna, med så många härliga nötiga smaker, låg sälta, tydliga blommighet och smörsmak.

Comte är en opastöriserad pressad hårdost av uppvärmd ostmassa som produceras i Jurabergen, nära Alperna.

Ostarna utvecklas i kalla, fuktiga bergsrum, vänds ofta och saltas med havssalt. Familjen Charles Arnauds ostkällare är ett gammalt försvarsfort, Le fort de Rousses, från 1800 talet. Och kossorna som betar blommor och örter i bergen högt över havet ger osten sin härliga karaktär.

Osten lagras i 12-30 månader och har en gyllenbrun, lätt fuktig skorpa.
Vit Bourgogne eller champagne passar förträffligt till!

Champagneprovning

Champagne & festsnittar

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande snittar som passar perfekt till fest. Du kommer att få inspiration till välkomsttilltugg och som avrundning på festkvällen. Eller kanske till nyårskalaset? Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du…
Sushiskola Tickster 520

Lär dig laga sushi av mästaren

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija. Gästerna får laga olika sorters sushi. Du får lära dig sushitillverkning från grunden. Det här är en spännande kurs där…