Torsdagsosten: Camembert de Normandie AOP

Kryp upp i soffan och ta med dig veckans torsdagsost – Camembert de Normandie, prydligt förpackad i en poppelträask. Ta gärna ett glas gott vin, till exempel ett glas Chardonnay med ekfatstoner, lite goda kex, marmelad, kanske några rostade nötter … Du behöver inget mer!

Camembert de Normandie är en härlig, krämig ost med milda champinjontoner.

Camembert de Normandie är i dag mer än en enkel ost: med hela sin rika historia har den blivit en symbol för fransk gastronomi. Marie Harel skapades osten 1791, då hon av en munk fick ta del av briereceptet från Ile–de-France. Och när den lilla asken i poppelträ uppfanns av en ingenjör, så kunde man börja transportera osten längre sträckor.

I dag skyddar AOP-lagen ostens tillverkningsprocess; äkta camembert görs för hand på opastöriserad mjölk från normandiska kor. Deras proteinrika mjölk får mogna i lugn och ro och ge ostens dess karaktäristiskt kraftiga smak. Uppnår mognad efter 4 veckor. AOP sedan 1983.

En torsdagsost för mysiga hemmakvällar!

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]