Torsdagosten: Fondue

En annorlunda fågel bland Torsdagsostarna. En grymt god ostfonue att värma sig i när mörkret kryper närmare.

Fondue är er rätt från Schweiz och ostfondue består av ost och vitt vin som man doppar bröd i.

Enligt traditionen får man ett straff om man tappar brödbiten i pannan/grytan. En kvinna som tappar en brödbit ska kyssa mannen till vänster om henne, medan en man förväntas köpa en flaska vin till sällskapet.

Kaijas härliga Ostfondue

4 portioner

Ingredienser

600 g lagrad ost, blanda olika ostar och riv grovt (Spara alltid dina ostrester hemma i kyl eller frys!)

1 vitlöksklyfta

3-4 dl torrt vitt vin

1 msk maizena

1-2 msk kirsch eller vodka

1 vitt lantbröd

Gör så här

Riv osten grovt. Gnid in fonduegrytan med en delad vitlöksklyfta. Koka upp vinet och rör ned den rivna osten. Koka upp på nytt under ständig omrörning tills massan är slät.

Lös maizena i kirsch eller vodka och rör ner i fonduen. Håll fonduen het, men inte kokande, på ett värmeställ på bordet.

Skär brödet i tärningar och doppa lättrostade brödbitar i osten. Servera eventuellt med små cornichons och lufttorkad skinka.

 

Välkommen till Kaija i Stallet

Hos oss kan du ha kundevent, konferenser eller möten i en helt unik, avslappnande och inspirerande miljö. Kom och häng hos oss!
Vi har flera olika miljöer både utomhus och inne: stallet, orangeriet, trädgården, pergolan, bagarstugan, grillplatsen med Ofyren och boulebanan.
Du väljer själv hur du vill disponera Stallet.
Stallet invigdes hösten 2019 och här finns den allra mest moderna utrustningen för en grym konferens eller ett lyckat kundmöte!
Hos Kaija har ni alltid hela stället för er själva

Konferens hos Kaija

Dagkonferens från 1 295 kr/person

Välkomna på kickoff, konferens eller kundmöte. Hos Kaija finns inte ”bara” konferens. Här möts du av lugnet och inspirationen infinner sig redan på parkeringen. Här har ni alltid hela stället för er själva. Både inne i Stallet, i Orangeriet, i vår Bagarstuga och ute i Trädgården med grillplatsen, pergolan, lekplatsen och alla de magiska miljöerna under alla årstider. Vi har toppmodern konferensutrustning och möblerar efter era önskemål. I dagkonferensen ingår förmiddagskaffe med smörgås, lunch och kaffe med hembakat. Lägg till dryckespaket, middag/middagsaktivitet, en femkamp eller annan aktivitet. Eller varför inte en spännande provning?

Skicka en bokningsförfrågan