Syltade kantareller

Att sylta svamp är ett ypperligt sätt att spara en del av sommaren. Förvara dina syltade kantareller svalt och plocka fram när hösten är hos oss och steken står på bordet.

Ingredienser

2 liter kantareller

Lag
3 dl svampspad vatten

1,5 dl ättiksprit (12 %)

2 dl strösocker

1 lagerblad

1 tsk senapskorn

1 kanelstång

3 kryddnejlikor

5 vitpepparkorn

1 rödlök eller 2 schalottenlök i skivor

Gör så här

Rensa kantarellerna och stora svampar i bitar.

Lägg kantarellerna i en stor kastrull.

Sätt på maxvärme. Koka upp (svampen släpper vätska) och koka i 4-5 minuter.

Koka upp lagen. Rör så att sockret löser sig.

Tillsätt inläggningslagen till kantarellerna och koka upp. Låt sjuda i 5 minuter.

Lägg kantarellerna i en väl rengjord glasburk.

Slå över den varma svamplagen och se till att det täcker.

Sätt på locket och låt svalna.

Förvara den syltade svampen mörkt och svalt.

Syltade kantareller kan ätas direkt men får god smak om de får marinera i minst något dygn och gärna längre.

Förvara öppnad burk i kylen

Kickoff eller konferens hos Kaija i Uppsala

Teambuildning och AW hos Kaija

Välkomna till Kaija för inspiration, möten och teambuildning.