Syltade kantareller

Att sylta svamp är ett ypperligt sätt att spara en del av sommaren. Förvara dina syltade kantareller svalt och plocka fram när hösten är hos oss och steken står på bordet.

Ingredienser

2 liter kantareller

Lag
3 dl svampspad vatten

1,5 dl ättiksprit (12 %)

2 dl strösocker

1 lagerblad

1 tsk senapskorn

1 kanelstång

3 kryddnejlikor

5 vitpepparkorn

1 rödlök eller 2 schalottenlök i skivor

Gör så här

Rensa kantarellerna och stora svampar i bitar.

Lägg kantarellerna i en stor kastrull.

Sätt på maxvärme. Koka upp (svampen släpper vätska) och koka i 4-5 minuter.

Koka upp lagen. Rör så att sockret löser sig.

Tillsätt inläggningslagen till kantarellerna och koka upp. Låt sjuda i 5 minuter.

Lägg kantarellerna i en väl rengjord glasburk.

Slå över den varma svamplagen och se till att det täcker.

Sätt på locket och låt svalna.

Förvara den syltade svampen mörkt och svalt.

Syltade kantareller kan ätas direkt men får god smak om de får marinera i minst något dygn och gärna längre.

Förvara öppnad burk i kylen

Champagneprovning

Champagne & festsnittar

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande snittar som passar perfekt till fest. Du kommer att få inspiration till välkomsttilltugg och som avrundning på festkvällen. Eller kanske till nyårskalaset? Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du…