[vc_row][vc_column width="2/3"][vc_column_text]Att sylta svamp är ett ypperligt sätt att spara en del av sommaren. Förvara dina syltade kantareller svalt och plocka fram när hösten är hos oss och steken står på bordet.
Ingredienser
2 liter kantareller
Lag
3 dl svampspad vatten
1,5 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
1 lagerblad
1 tsk senapskorn
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
5 vitpepparkorn
1 rödlök eller 2 schalottenlök i skivor
Gör så här
Rensa kantarellerna och stora svampar i bitar.
Lägg kantarellerna i en stor kastrull.
Sätt på maxvärme. Koka upp (svampen släpper vätska) och koka i 4-5 minuter.
Koka upp lagen. Rör så att sockret löser sig.
Tillsätt inläggningslagen till kantarellerna och koka upp. Låt sjuda i 5 minuter.
Lägg kantarellerna i en väl rengjord glasburk.
Slå över den varma svamplagen och se till att det täcker.
Sätt på locket och låt svalna.
Förvara den syltade svampen mörkt och svalt.
Syltade kantareller kan ätas direkt men får god smak om de får marinera i minst något dygn och gärna längre.
Förvara öppnad burk i kylen
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][lab_blog_posts columns="1" hover_layer_icon="static" blog_query="size:1|order_by:date|post_type:post|categories:29"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1571639050571{margin-bottom: -20px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}"][vc_column css=".vc_custom_1571638913308{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;}"][vc_column_text]