Stallets Lerpottesill

Stallets Lerpottesill

En rätt med klassiska smaker och en liten tvist. Fungerar lika bra som kall eller ljummen. Med lite förberedelse funkar den här bra att laga utomhus också.

Gör så här: Koka potatis och låt den kallna, vispa grädde lite lätt.
Skiva löken och potatisen och hacka grönsakerna fint. Blanda vispad grädde med lingonsylten.
Bryn smöret i kastrull. Smöret ska bli gyllene och dofta nötigt.
Lägg skivad potatis i botten av en form. Lägg på matjessillen och den hackade löken och strö över örterna. Häll sedan över det brynta smöret.
Den här rätten går fint att servera lite ljummen, värm i ugn 150 grader i 10 minuter
Lägg gräddlingonen i en fin skål bredvid.

Ingredienser

400 gram potatis
250 gram matjessill, Klädesholmens är jättegod
2 dl vispad grädde
1 skivad gul lök
2 dl brynt smör
gräslök, dill

Kickoff eller konferens hos Kaija i Uppsala

Teambuildning och AW hos Kaija

Välkomna till Kaija för inspiration, möten och teambuildning.

BBQ utbildning hos Kaija

BBQ för er som vill briljera vid grillen

Ni lagar den perfekta maten över öppen eld tillsammans med vår kock.

Sushiskola med Joakim Lundblad hos Kaija

Sushiskola med Joakim Lundblad

Lär dig laga riktig sushi och gör det med vår inspirerande kock Joakim Lundblad som har det gällande rekordet i Guiness Rekordbok i perfekt sushitillverkning