Stallets Lerpottesill

Stallets Lerpottesill

En rätt med klassiska smaker och en liten tvist. Fungerar lika bra som kall eller ljummen. Med lite förberedelse funkar den här bra att laga utomhus också.

Gör så här: Koka potatis och låt den kallna, vispa grädde lite lätt.
Skiva löken och potatisen och hacka grönsakerna fint. Blanda vispad grädde med lingonsylten.
Bryn smöret i kastrull. Smöret ska bli gyllene och dofta nötigt.
Lägg skivad potatis i botten av en form. Lägg på matjessillen och den hackade löken och strö över örterna. Häll sedan över det brynta smöret.
Den här rätten går fint att servera lite ljummen, värm i ugn 150 grader i 10 minuter
Lägg gräddlingonen i en fin skål bredvid.

Ingredienser

400 gram potatis
250 gram matjessill, Klädesholmens är jättegod
2 dl vispad grädde
1 skivad gul lök
2 dl brynt smör
gräslök, dill

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021