Stallets Lerpottesill

En rätt med klassiska smaker och en liten tvist. Fungerar lika bra som kall eller ljummen. Med lite förberedelse funkar den här bra att laga utomhus också.
Gör så här: Koka potatis och låt den kallna, vispa grädde lite lätt. Skiva löken och potatisen och hacka grönsakerna fint. Blanda vispad grädde med lingonsylten. Bryn smöret i kastrull. Smöret ska bli gyllene och dofta nötigt. Lägg skivad potatis i botten av en form. Lägg på matjessillen och den hackade löken och strö över örterna. Häll sedan över det brynta smöret. Den här rätten går fint att servera lite ljummen, värm i ugn 150 grader i 10 minuter Lägg gräddlingonen i en fin skål bredvid. Ingredienser 400 gram potatis 250 gram matjessill, Klädesholmens är jättegod 2 dl vispad grädde 1 skivad gul lök 2 dl brynt smör gräslök, dill