Stallet – en plats som ingen annan

Stallet har fått sitt namn efter byggnaden som tidigare låg på platsen. Ett mindre stall där Kaijas svärmor hade sina älskade hästar.  Stallet omges av hagar där det ofta går hästar och betar.

Stallet är byggt i naturliga material och med en genomtänkt arkitektur signerat Anders Eriksson på Vespr som arbetats fram tillsammans med Kaija Carlson och maken Rolf.
Inredningen, med det mörka plankgolvet, rustika väggar, eldstaden och de ockragula balkarna i taket gör byggnaden unik och värd ett besök i sig.

I det vackra orangeriet avnjuter man godsakerna med naturen precis utanför glasväggarna och med toppmodern teknik bakom ljud och ljus och en fantastisk aukustik blir Stallet en plats, man vill stanna på.

Trädgården runt Stallet är designad av Cecilia Pilbäck och är indelad i naturliga ”rum” avskilda av häckar, rabatter, träd och olika nivåer. Över hundra olika arter finns i trädgården, de flesta är ätliga och bredvid terrassen ligger uthuset med sin gedigna bakugn gröna tak.

Boulebanan, där gästerna kan ta en match innan middagen, omges av bärbuskar, och i sydost ramas trädgården in av en äppellund, med flera spännande svenska arter.

En plats att njuta på!

Bagarstugan

Vår oas! Här är det mysigt, varmt och gott. Det lilla huset med det grönskande taket är en perfekt plats för att baka tillsammans, avnjuta decembers första glögg eller inleda kvällen med tilltugg och en svalkande dryck.
Här kan vi enkelt möblera om till ett litet grupprum efter behov.

Uteplatsen & Trädgården

Smultron, hallon och massor av andra bär samsas med spännande blommor i olika etager och vrår. Här trivs både människor och de små surrande vännerna som ger naturen mångfald den behöver för att må precis så där bra som vi gillar.

Grillplatsen

En dramatisk plats med eld, rök och härliga dofter. Inramad av grönska. Här lagar vi mat över sprakande eld året runt. Vi låter gärna våra gäster prova på att baka eller grilla tillsammans med våra kockar. Platsen bjuder in till samling runt lågorna. Mitt i naturen, men bara ett par steg från Orangeriet och Stallet.

Stallet

Här är verksamhetens hjärta, det är här den toppmoderna konferensutrustningen finns och det är här vi lagar mat tillsammans eller inför våra gäster. Här är det högt till det ockragula balkarna i taket och här är det enkelt att umgås, lära och låta oss ta hand om er.

Orangeriet

I vårt magiska orangeri, med stengolv, lammskinn och glas ut mot trädgården smälter inne och ute ihop. Här kan man vila blicken på naturen – vinter, vår, sommar och höst. En intim vacker plats som bjuder in till goda samtal på ett naturligt vis.

Örtagården & Pergolan

Kaijas trädgård har över 100 olika växter, de flesta är ätliga. I örtagården känner du dofterna och smakerna av naturens skafferi. Här måste du passa på att andas lite extra. För här är du mitt i naturen med utsikt över viddarena med hästarna i sina hagar. I pergolan, där vinrankorna ålar sig upp mot himlen, njuter, grupparbetar eller myser våra gäster med fikakorgen som vi packat.
Här tänder vi elden att samlas runt framåt kvällen.

Boulebanan

Vi har en finfin fullstor boulbana omringad av härliga bärbuskar med utsikt över hagarna med hästar. Utmana chefen och visa var skåpet ska stå! Vi har även flera olika spel och varför inte en tipspromenad innan middagen?

Äppellunden

Med över 20 olika spännande arter växer vår äppellund, som också innehåller plommon, körsbär och päron omgiven av ängsblommor som får det att klia i blomsterplockarhänderna. Här surras det friskt, både från människor och små kompisar med vingar. Här kan du plocka ditt eget mellanmål.