Stallet

Stallet är Kaijas utbildningscenter, dit grupper, privatpersoner och företag kan komma och laga mat tillsammans i en helt unik miljö.

Stallet har fått sitt namn efter byggnaden som tidigare låg på platsen. Ett mindre stall där Kaijas svärmor hade sina älskade hästar.  Stallet omges av hagar där det ofta går hästar och betar.

Stallet är byggt i naturliga material och med en genomtänkt arkitektur signerat Anders Eriksson på Vespr, som arbetats fram tillsammans med Kaija Carlson och maken Rolf.
Inredningen, med det mörka plankgolvet, rustika väggar, eldstaden och de ockragula balkarna i taket gör byggnaden unik och värd ett besök i sig.

I det vackra orangeriet avnjuter man godsakerna med naturen precis utanför glasväggarna och med toppmodern teknik bakom ljud och ljus och en fantastisk aukustik blir Stallet en plats, man vill stanna på.

Trädgården runt Stallet är designad av Cecilia Philblad och är indelad i naturliga ”rum” avskilda av häckar, rabatter, träd och olika nivåer. Över hundra olika arter finns i trädgården, de flesta är ätliga och bredvid terrassen ligger uthuset med sin gedigna bakugn gröna tak.

Boulebanan, där gästerna kan ta en match innan middagen, omges av bärbuskar, och i sydost ramas trädgården in av en äppellund, med flera spännande svenska arter.

En plats att njuta på!