Sportlov = korvgrillning

Det vankas sportlov och perfekt läge för uteaktiviteter. Och då grillar vi korv, det är ju sen gammalt.
Kaija samlade ett gäng korvivrare i Stallet för att testa åtta olika grillkorvar. Smaken är ju alltid som baken, och vårt tips är att testa olika. Och passa på att hotta upp korven med spännande bröd och olika tillbehör.

Vi testade utan att veta vilken korv som var vilken. Alla i gruppen har olika referenser och olika förhållande till fenomenet korvgrillning. En del finlirar helst på proffsgrillen, några föredrar täljda pinnar och öppen eld.

Kalkongrillkorv, Ingelsta
Ljus, med lite svagt tuggmotstånd,
någon utbrister barnkorv (!) utan att mena att det skulle vara dåligt.
Roligaste kommentaren: ”den har liksom en fjädrande konsistens” (panelen vet alltså inte att det är en kalkonprodukt). Ganska mild i smaken utan att vara mesig.

Kycklingkorv ICA
Va! Är det kycklingkorv? Bra tuggmotstånd och köttig smak. Känns inte så fet och har en lite smörig doft, någon tycker att den doftar svagt av kastanj och är en smula syrlig i smaken. Den har fin färg men är lite skrynklig i skinnet. God!

Rökt sojakorv ICA
En ljus korv, som kan uppfattas som lite tråkig vid blotta anblicken, men som smakar desto bättre. Lite mjölig eller grynig i konsistensen med smak av grönsak, någon känner en currysmak. Känns fräsch, lite annorlunda. En positiv upplevelse konstaterar de som inte provat sojakorv tidigare.

Lammkorv, Stensåkra
En kryddigare variant med fin färg och krispigt skinn. Smaken är lite rökig, torr och köttig med inslag av fänkål. Alla i panelen gillar den här.

Ekologisk grillkorv, ICA
En kompakt korv med god rökig doft och smak. Den här korven är mörkare i färgen än de andra och ganska mjuk och något fet i smak och konsistens.

Hot Dogs original, Scan
Korven är ganska lös i konsistensen och känns lite fet. Flera i panelen känner igen korven. En klassiker för småbarnsfamiljen, säger någon. Lite ospännande säger en annan.

Tjock Grillkorv, Almunge Kött
Fast, ljus, rökig men mild med ett fast, krispigt skinn. Ganska salt i smaken. Någon tycker sig känna en doft av jul, inte många håller med.

Roslagsgrill, Andersson & Tillman
Köttig, bra konsistens, perfekt till alla i familjen ljuder omdömena. Någon säger: ”En klassisk grillkorv!” Samtliga håller med.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]
Bjud på exotisk Taginegryta

Bjud på exotisk Taginegryta

Tagine är ett toppigt kärl gjort av lera eller keramik där man lagar härliga rätter av lamm, nötkött, kyckling och massor av grönsaker.
Testa vårt recept på en härlig gryta

läs mer