Sommarens välkomstdrink med tilltugg

Oavsett om ni är många och det är stor baluns, eller om ni är få, kanske bara du och någon du tycker extra mycket om, så är det alltid trevligt med ett gott välkomnande.

Grillad grapefruktdrink

6 st grapefrukt, röda
1 dl muscovadosocker
6 cl granatäpplejuice
3,6 dl fruktig ljus rom (kan uteslutas)
6 dl kolsyrat vatten

Dela grapefrukterna och lägg dom på ett fat och strössla över sockret, grilla dem sedan svarta.
Pressa juicen ur grapefrukterna ner i en kanna, häll i granatäpplejuicen och rom och rör om.
Ställ fram 4 st dricksglas och fyll upp med is, fyll på med grapefrukt drycken och toppa med kolsyrat vatten.

 

Pimentos de patron med kikärtscreme, beni shoga och shishimi

200 g Pimentos de patron
2 msk olivolja
1 burk kikärtor, kokta och avrunna
1 vitlöksklyfta
1 citron, juice
½ dl olivolja
1 dl tahini
1 dl créme fraîche
salt och svartpeppar
2 msk shishimi
1 bit kombublad
1 msk beni shoga

Blanda pimentos med 2 msk olivolja i en bunke. Lägg pimentosen i en grovmaskig sil och grilla tills dom fått fin färg.
Häll ner kikärtor, vitlök, citron och tahini i en mixer och mixa slät, droppa ner olivoljan och smaka av med salt och peppar. Blanda kikärtskrämen med créme fraîche.
Lägg cremen i en skål och strössla över beni shoga, shishimi och riv över 5 drag kombublad med ett microplane.

 

Vitlökspinnbröd med rökt fetaostdipp

1 pkt fetaost
2 msk olivolja
½ citron, juice
1 nypa paprika pulver
1 nypa svartpeppar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 kruka persilja
1 pkt pizzadeg
6 st träpinnar från skogen

Lägg fetaosten i en ugnssäker form, och häll över olivolja, citronjuice, paprikapulver och svartpeppar.
Lägg sedan ner den i grillen och lägg på några rökspån på grillen och lägg på locket.
Häll olivoljan, vitlök, och persiljan i en mixer och mixa grovt. Rulla ut pizzadegen och pensla på vitlöksoljan. Skär strimlor av pizzadegen 1×1 cm och rulla på pinnarna, och grilla dem över glöden.