Solgula kokostoppar

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Juliga solgula kokostoppar med saffran och apelsin smakar gudomligt i juletider. Busenkelt och beroendeframkallande!

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader

Stöt saffran och lägg i en skvätt sprit (helst  minst ett par timmar innan om det finns tid)

Blanda apelsinskal och saffran i det smälta smöret och låt svalna.

Rör ihop ägg och socker i en skål

Blanda ner kokos och matfettet. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

Klicka ut små toppar på bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Låt topparna svalna och doppa dem eventuellt i smält choklad.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1576582280577{margin-top: 0px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;margin-left: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-right-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;border-left-width: 0px !important;padding-top: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #62a160 !important;}”]

Recept

[/vc_column_text][vc_column_text]Ca 20 stycken

50 g smör

0,5 g saffran

Rivet skal av en apelsin

2 ägg

1,5 dl socker

200 gr kokos[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1571639050571{margin-bottom: -20px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1571638913308{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;}”][vc_column_text]

Senaste inläggen

[/vc_column_text][lab_blog_posts columns=”4″ blog_posts_options=”” hover_layer_icon=”static” blog_query=”size:4|order_by:date|post_type:post” css=”.vc_custom_1571638957518{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][/vc_column][/vc_row]