Solgula kokostoppar

Juliga solgula kokostoppar med saffran och apelsin smakar gudomligt i juletider. Busenkelt och beroendeframkallande!

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader

Stöt saffran och lägg i en skvätt sprit (helst  minst ett par timmar innan om det finns tid)

Blanda apelsinskal och saffran i det smälta smöret och låt svalna.

Rör ihop ägg och socker i en skål

Blanda ner kokos och matfettet. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

Klicka ut små toppar på bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Låt topparna svalna och doppa dem eventuellt i smält choklad.

 

Recept

Ca 20 stycken

50 g smör

0,5 g saffran

Rivet skal av en apelsin

2 ägg

1,5 dl socker

200 gr kokos

 

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

    Detta formulär använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig mer om hur dina data bearbetas.

    Bjud på exotisk Taginegryta

    Bjud på exotisk Taginegryta

    Tagine är ett toppigt kärl gjort av lera eller keramik där man lagar härliga rätter av lamm, nötkött, kyckling och massor av grönsaker.
    Testa vårt recept på en härlig gryta

    läs mer