Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och pepparrot

Remouladsås i lite ny tappning (räcker till 10-12 smörrebröd) Rör ihop såsen. Den behöver stå och ”mogna” i minst en timme. Picklad silverlök (eller rödlök) Koka upp lagen och låt den svalna. Skär silverlöken i fina, tunna skivor eller skiva den i mandolin. Låt ligga i lagen i en väl rengjord burk i kylskåp. Den håller sig några veckor. Skiva brödet ganska tunt. Om du vill ha ett större smörrebröd så skivar du det på längden (från botten).  Smöra brödet och lägg på fina salladsblad. Lägg på rostbiffen i snurror och toppa med remouladsås, den picklade silverlöken och till sist nyriven pepparrot.

Ingredienser 1 portion

  • Danskt rågbröd. Vi har använt Trillers
  • 2-3 skivor Kvantums egen rostbiff från Almunge
  • Picklad silverlök
  • Färsk pepparrot
  • Salladsblad
  • Smör
Remouladsås i lite ny tappning (räcker till 10-12 smörrebröd)
  • 1 dl majonnäs gärna Hellmans eller hemgjord
  • 1 msk kapris
  • 2-3 msk hackad ättiksgurka
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ tsk curry
  • salt
  • peppar
Picklad silverlök (eller rödlök)
  • ½ dl ättikssprit
  • 1 dl socker
  • 1 1/5 dl vatten