Skrei – vår nya norska bästis

Fisk gör oss smartare, sägs det. Vi väljer att tro på det. Dessutom är det ju försvinnande gott och det finns mängder av sätt att tillaga din firre på.

Just nu är det säsong för skrei som är en fast vit fisk som lever större delen av sitt liv i Barents hav. När den bli könsmogen gör den en tuff simtur tillsammans med ungefär en halv miljard skreikompisar till den norska atlantkusten för att leka. Det långa vandringen gör fisken stark och fast. Skrei fiskas bara i januari och februari av norska fiskare i små fiskebåtar. Cirka 90 procent av fisken återvänder sedan till Barents hav.
Skreifisket har fått grönt ljus av Världsnaturfonden, skreitorsken är MSC-certifierad och Krav-certifierad och du kan njuta med gott samvete.

 

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]
Bjud på exotisk Taginegryta

Bjud på exotisk Taginegryta

Tagine är ett toppigt kärl gjort av lera eller keramik där man lagar härliga rätter av lamm, nötkött, kyckling och massor av grönsaker.
Testa vårt recept på en härlig gryta

läs mer