julsill hos Kaija

Sill x 3

Ingen jul utan sill! I dag finns det mängder av olika varianter och det är spännande att experimentera fram nya smaker. Vi hos Kaija tipsar om våra favoriter.

Kaijas Swedish Tonic-sill

½ dl ättikssprit (12%)

1 dl socker

1 ½ dl vatten

1 pkt 5-minuterssill

1 rödlök

1 citron, enbart det gula skalet

2 msk SwedishTonic

10 enbär

 

Koka ihop ättika, socker och vatten och låt svalna.

Häll av sillen och skär i lämpliga bitar.

Strimla rödlöken och riv det gula på citronen.

Blanda ihop allt och lägg i burk, låt stå någon dag.

 

Angelikas eldiga sill

3 pkt 5-minuterssill (à 420 g)

2 msk sweet chilisås

1 kruka basilika

1 klyfta vitlök

4 dl grekisk yoghurt

1 citron, rivet skal

2 msk olivolja

Flingsalt & nymalen svartpeppar

 

Häll av sillen och torka av.

Blanda sweet chilisås, hackad basilika, riven vitlök, yoghurt, rivet citronskal, olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.

Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen, fyll en burk och låt den stå 1–2 dagar.

 

Susannas vanliga sill

1 pkt urvattnad inläggningssill

½ dl ättikssprit (12%)

1 ½ dl vatten

2 dl socker

½ tsk krossad vitpeppar

2 tsk krossade kryddpepparkorn

1 lagerblad

6 kryddnejlikor

1 skivad rödlök

 

Skölj filéerna och skär i bitar.

Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vit- och kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor och låt svalna.

Varva sill med skivad lök och häll på lagen. Låt stå i 1–2 dagar.

Champagneprovning

Champagne & festsnittar

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande snittar som passar perfekt till fest. Du kommer att få inspiration till välkomsttilltugg och som avrundning på festkvällen. Eller kanske till nyårskalaset? Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du…
Sushiskola Tickster 520

Lär dig laga sushi av mästaren

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija. Gästerna får laga olika sorters sushi. Du får lära dig sushitillverkning från grunden. Det här är en spännande kurs där…
Champagneprovning Tickster biljett 1104

Champagne- och Ostprovning med Chatrin Jakobsson

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande ostar. Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du kommer att gå hem med flera Aha-uppleveser och ny kunskap. Vi börjar med en välkomstdrink innan provningen som leds av inspirerande…