julsill hos Kaija

Sill x 3

Ingen jul utan sill! I dag finns det mängder av olika varianter och det är spännande att experimentera fram nya smaker. Vi hos Kaija tipsar om våra favoriter.

Kaijas Swedish Tonic-sill

½ dl ättikssprit (12%)

1 dl socker

1 ½ dl vatten

1 pkt 5-minuterssill

1 rödlök

1 citron, enbart det gula skalet

2 msk SwedishTonic

10 enbär

 

Koka ihop ättika, socker och vatten och låt svalna.

Häll av sillen och skär i lämpliga bitar.

Strimla rödlöken och riv det gula på citronen.

Blanda ihop allt och lägg i burk, låt stå någon dag.

 

Angelikas eldiga sill

3 pkt 5-minuterssill (à 420 g)

2 msk sweet chilisås

1 kruka basilika

1 klyfta vitlök

4 dl grekisk yoghurt

1 citron, rivet skal

2 msk olivolja

Flingsalt & nymalen svartpeppar

 

Häll av sillen och torka av.

Blanda sweet chilisås, hackad basilika, riven vitlök, yoghurt, rivet citronskal, olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.

Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen, fyll en burk och låt den stå 1–2 dagar.

 

Susannas vanliga sill

1 pkt urvattnad inläggningssill

½ dl ättikssprit (12%)

1 ½ dl vatten

2 dl socker

½ tsk krossad vitpeppar

2 tsk krossade kryddpepparkorn

1 lagerblad

6 kryddnejlikor

1 skivad rödlök

 

Skölj filéerna och skär i bitar.

Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vit- och kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor och låt svalna.

Varva sill med skivad lök och häll på lagen. Låt stå i 1–2 dagar.

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021