Satsa på en värmande fiskgryta

En värmande fiskgryta att samlas kring är sååå gott.
Vårt recept har tomatbas, men var inte rädd för att experimentera fram just din favorit. Behöver du hjälp med vilken fisk eller vilka skaldjur som passar? På ICA Kvantum i Gränby finns Sveriges bästa fiskavdelning. Där får du alla hjälp du behöver!

Fiskgryta med picklad fänkål

Ingredienser
1 fänkål
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 msk salt
1 hackad gul lök
2 pressad vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
4 potatisar
2 dl vitt vin
2 dl vatten
1 burk krossade tomter (testa gärna en ny sort, det finns massor av olika varianter i din butik)
2 msk fiskfond
400g tärnad fisk (valfritt men blanda gärna vit fisk och lax)
2 strimlade röda paprikor
1 tsk salt
2 krm chilipulver
1 tsk fänkålsfrön
2 msk hackad dill

Gör så här
Börja med att skiva fänkålen tunt, helst på en mandolin.
Koka upp ättika, vatten, socker och salt.
Häll den varma ättikslagen över fänkålen och låt den sedan stå och svalna medan du gör fiskgrytan.
Fräs lök och vitlök lätt i olja i en gryta. Tillsätt chilipulvret och fänkålsfröna och fräs lite till. Häll sen på vinet.
Skala och skiva potatisen.
Lägg potatisen i grytan, häll i vattnet, tomater och fiskfonden. Sjud i 10–12 min.
Skär fisken i småbitar och lägg den och paprikan i grytan.
Smaka av med salt och peppar och sjud i ca 3–4 min.
Tillsätt dillen och blanda runt försiktigt.
Servera grytan med bröd och toppa med den färdigpicklade fänkålen.

Tips: Det är också supergott med färsk fänkål direkt i grytan – om du inte är en pickelgillare.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]