Sannas Supersaftiga Saffranskaka

Lägg alltid saffran i en skvätt konjak (går fint med vodka och rom också) och lite strösocker minst en dag innan du ska använda det. Det blir mycket mer smak då. Använd pistiller om du har, mortla dem lite innan du badar dem i spriten.

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. När du tänker att du är klar – vispa en minut till.

Blanda saffran i det smälta smöret, spriten försvinner när du gräddar kakan. Rör ner smöret och mjölken i äggsmeten.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner till en fin smet.

Smörj en springform, eller sockerkaksform med smör och ströbröd. OBS: Salta ströbrödet yttepyttelite så blir det jättegoda kant på din kaka.

Häll smeten i formen.

Grädda långt ner i ugnen i 43 minuter.

Låt svalna, pudra med florsocker om du vill piffa till lite extra.

Ingredienser

Ca 12 bitar

3 dl strösocker

2 ägg

1-2 pkt saffran (0,5-1 g)

175 g smör

1,5 del mjölk

2 tsk bakpulver

4 del vetemjöl

Ströbröd och salt

 

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]