Saltgrillad gös med sotad citronaioli

Att tillaga fisken hel är elegant och så himla gott.
Den här gösen är full av smak: salt, fänkål, koriander, rosmarin, citron, dill, timjan, vitlök …

Ingredienser
4 dl grovsalt
2 msk fänkålsfrön
2 msk korianderfrö
1 msk rosmarin
1 msk rosépeppar
1 fiskbuljongtärning
1 gös, hel och urtagen
1 kruka dill
1 citron, i skivor
½ kruka timjan
Bindgarn
1 citron
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Mortla alla torra kryddor till ett pulver, smula ner fiskbuljong tärningen och blanda sedan ner saltet och blanda noggrant.

Tvätta insidan på gösen fri från blod, fyll den med dill, citronskivor och timjan. Klipp ut tre st 10 cm långa snören av bindgarnet och bind runt buken på gösen. Fördela hälften av saltet på en bit folie och lägg gösen på saltet, lägg resterande delen av saltet ovanpå och grilla på indirekt värme i 20-25 minuter.

Dela citronen på hälften och grilla snittytan och pressa ur juicen i en bunke. Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.

Tillsätt oljorna först droppvis, och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning.

Smaksätt med pressad vitlök, salt och svartpeppar.

Faktaruta

 

Välkommen till Kaija i Stallet

Hos oss kan du ha kundevent, konferenser eller möten i en helt unik, avslappnande och inspirerande miljö. Kom och häng hos oss!
Vi har flera olika miljöer både utomhus och inne: stallet, orangeriet, trädgården, pergolan, bagarstugan, grillplatsen med Ofyren och boulebanan.
Du väljer själv hur du vill disponera Stallet.
Stallet invigdes hösten 2019 och här finns den allra mest moderna utrustningen för en grym konferens eller ett lyckat kundmöte!
Hos Kaija har ni alltid hela stället för er själva

Konferens hos Kaija

Dagkonferens från 1 295 kr/person

Välkomna på kickoff, konferens eller kundmöte. Hos Kaija finns inte ”bara” konferens. Här möts du av lugnet och inspirationen infinner sig redan på parkeringen. Här har ni alltid hela stället för er själva. Både inne i Stallet, i Orangeriet, i vår Bagarstuga och ute i Trädgården med grillplatsen, pergolan, lekplatsen och alla de magiska miljöerna under alla årstider. Vi har toppmodern konferensutrustning och möblerar efter era önskemål. I dagkonferensen ingår förmiddagskaffe med smörgås, lunch och kaffe med hembakat. Lägg till dryckespaket, middag/middagsaktivitet, en femkamp eller annan aktivitet. Eller varför inte en spännande provning?

Skicka en bokningsförfrågan