Salsa som funkar till allt

Vi kallar den ofta Pico de Gallo, men tomatsalsa funkar ju också. Gör en rejäl skål.

Den här salsan är lika perfekt till fredagstacosen som till sommarens grillkvällar. Dra ner på chilin och vitlöken om barnen och andra som kanske inte gillar starkt ska smaka. Ös på desto mer om gästerna gillar hetta.

Gör så här: Skölj tomatern, chili och koriander.
Ta ur kärnorna ur chilifrukten (och klia dig inte i ögonen när du gjort det).
Skrubba limen.
Hacka tomater, koriander, rödlök, och vitlök fint – ju finare desto bättre.
Smaka av med pressad lime.
Smaksätt med salt, socker och svartpeppar. Krydda ordentligt, smaka, och smaka igen efter en stund när salsan har fått gotta till sig. Den här salsan ska smaka mycket, men ändå inte ta över hela middagen.

Ingredienser

3–5 tomater, blanda gärna olika
tomatsorter och släng gärna med en gul. Det blir snyggt och gott.
1 kruka koriander
1 rödlök
1–2 vitlöksklyftor
2 st röda chilfrukter
2 limefrukter
0,5 msk strösocker
Salt och svartpeppar