Salami åt far!

Det italienska köket har något för alla. Från härliga pastarätter, till antipasto och syrliga efterrätter och så klart en hel drös med härliga delikatesser, som ostar, charkuterier och oliver.

Vi samlade ett glatt gäng pappor för att testa olika italienska salamivarianter. Glöm nu inte att far är rar på söndag. Och varför inte överraska med en smaskig salami?
Pappapanelen består av Tomas, Johan, Calle, Mats, Hägge och Rolf. Alla i olika stadier av mognad och med olika mängd barn i olika åldrar.
Papporna provar sex olika sorters salami.

1. Salame Chianti Classico  Macelleria Falorni
2. Il Salame con Cinghiale (vildsvin) Macelleria Falorni
3. Salame al Cinghiale (vildsvin) Villani
4. Salame Finocchiona IGP (fänkål) Macelleria Falorni
5. Il Salame al Tartufo (tryffel) Macelleria Falorni
6. Salame al Tartufo (tryffel) Villani

Pappr testar italiensk salami inför fars dag hos Kaija tomas israelsson och mats dafsnäsDet råder en uppsluppen stämning i orangeriet i Stallet hos Kaija, men när tallriken med salamin kommer fram på bordet blir det plötsligt knäpptyst.
Länge.
Väldigt länge.
Det är ett blindtest, papporna vet inte vad de äter.
Det sniffas. Och det tuggas.
Efter ett tag tar någon mod till sig och gissar att två av dem är kryddade med tryffel, de andra hänger genast på! ”Jag gillar sexan, den med mycket tryffelsmak, säger någon, och en annan kontrar med att det nog är för mycket tryffel. Femman är godare.

Tonårspappan i gänget gillar nummer 2 och 3, både till smak och framför allt han förtjust i konsistensen. Lite torr, nästan. Det gillar han!
Kaija berättar att just dessa två är gjorda på vildsvin, och villaägaren föreslår att sådan korv borde vara gratis, så att vi kan skjuta av fler svin.
En av papporna, som är kock, har suttit tyst. Men nu tar han till orda: Fyran är godast! Fänkål slår allt och konsistensen är perfekt, konstaterar han och de andra blir en smula imponerade över att han sätter smaken.

Ingen säger något om nummer ett och Kaija berättar att den har rödvinssmak. Alla tar en tugga till och enas om att den är väldigt god, med bra smak, men inte så värst mycket av just rödvin.
När vi går gänget runt en sista gång har fyran seglat upp på de flestas topplista. Fänkålen gör sig bra i salami, konstaterar papporna.

 

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]