Så maxar du din kalkon!

Auni Hamberg har bott flera år i USA där man firar Thanksgiving med kalkon. Hon tipsar om smarriga tillbehör och hur du bäst äter din kalkon. Som ju passar finfint till jul också!

Snart är det dags för årets kalkonfest.
En eftermiddag då vänner och familj  samlas och som sammanfaller med  sonen Lukas födelsedag.

Kalkonen landade på vårt bord under de år vi var bosatta i USA . Där firas Thanksgiving alltid den 28 november och är en nationell helgdag.
Vi firade ofta hos familjen Butterly och barnen följde Super Bowl på tv, Nancy lagade världens godaste pumpapaj och John stod vid grillen och smörjde kalkonen i Arizonasolen.

Min kalkonmeny är färggrann med flera gröna rätter och en praktfull glänsande fågel i centrum. Kalkonmiddagen är extra av allt, här samlas smått med stort, smakerna står sida vid sida, en mångkulturell buffé, precis som min familj!
Samlade till en kalkonfest, en gång per år, hyllar jag det som jag är tacksam över.
Gemenskap, mina vänner och min familj. Stort lycka till med din kalkonmiddag! //Auni

Aunis inspiration till kalkonmiddagen

♥ Lingonsås – ett utmärkt alternativ till tranbärsåsen, krydda med mandariner/apelsin och ingefära.
♥ Tranbärssås köpte jag tidigare i burk men är superlätt att göra själv.
♥ Morötter: stekta i smör och kanel, en morot- och potatisgratäng eller en klassisk finsk morotslåda.
♥ Jag älskar brysselkål och gör gärna en hel plåt i ugnen som jag använder till sallad och gratäng.
♥ Grönkål: gärna mixad som en soppa i små glas.
♥ Äpplen! Rårivet i ett salldsblad, som mos till mixade ärter eller som gratinerade klyftor till sallad.
♥ Gröna ärter: mosade med päron eller äpplen, krydda starkt med chili
♥ Squash med mozzarella
♥ Ostfat med Västerbotten & Präst ®
♥ Stek Eldost på en salladsbädd.
♥ Gratinerad rotselleri
♥ Kålrotsgratäng – supergod med lite sirap och ströbröd i små formar.
♥ Broccoli: som gratäng eller gratinerade stekta.
♥ Blomkål – rostad
♥ Torkade blåbär och lingon till garnering på sallader.
♥ Hjortronvinegrätt till sallader
♥ Sötpotatis – rosta i ugnen. Det finns en testodling av sötpotatis på Öland/ Kalmar. Jättegott!
♥ Sötpotatissallad med rödlök och fetaost med hjortronvinegrätt.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]