Rimmad skrei med brynt pepparrotssmör

Fisk som smälter i munnen, man kan luras att tro att mängden pepparrot blit starkt, men var inte rädda för det. Det blir milt, saftigt och gott!

Gör så här: Lös salt i vattnet, dela fisken i fyra bitar och låt ligga i saltlaken i 30-40 minuter. Se till att de är helt täckta.
Skala och dela morötterna. Koka i saltat vatten och en klick smör tills de är mjuka, men har kvar sin stuns.

Koka potatisen.

Smält smöret och lägg i den rivna pepparroten, låt puttra på medelvärme tills pepparroten fått liiiite, liiiite färg.
Koka upp en stor kastrull vatten, vrid ner värmen och sänk försiktigt ner fiskbitarna. Lått puttra ytterst försiktigt i 5-8 minuter. Innetemperaturen ska vara ca 55 grader, absolut inte mer.
Fiska upp (!) med hålslev.

Ös på pepparrotssmör, salta och peppra och ät direkt.

Det går jättebra med annan fast vit fisk också så klart. Tänk gärna på att välja fisk som är godkänd av Världsnaturfonden. Lista på bra fiskar hittar du HÄR

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]