Pumpasoppa med baconcrisp

Att kasta mat är inte smart. Passa på att koka en mustig smakrik pumpasoppa när du rustar för barnens Halloweenfestligheter. Det finns massor av gott i en pumpa!

Gröp ur pumpan, ta bort trådar, kärnor och skal (spara kärnorna om du vill rosta dem)
Skär pumpakött i bitar, lägg i en stor kastrull tillsammans med hackad vitlök, hackad chili, skivad ingefära, klyftad gul lök, skivad morot och olja.

Du behöver inte finhacka eftersom du ska mixa soppan sedan.

Du kan minska på chili och vitlök, om du inte vill ha så starkt.

Fräs tillsammans en stund. Det ska inte bli yta, men gärna mjukna lite.
Häll över buljong, och vin. Lägg in hackad koriander. Låt det puttra tills pumpan och moroten mjuknat.
Mixa soppan med en stavmixer, blanda i grädde.
Servera med finhackat stekt baconcrisp och ett gott bröd.

Tips! Blir det soppa över? Prova att servera väl kyld, med en isbit i.

Ingredienser, 8 personer

Ca 1,5 kg pumpakött

2-3 vitlöksklyftor

1 stor gul lök

4-5 cm ingefära

2 röda chilifrukter

2 msk rapsolja

2 l hönsbuljong

1 dl vispgrädde

1 dl vitt vin

1 kruka koriander

1 morot

Ev 0,5 dl strösocker

2 paket bacon

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]