Pasta. Basta!

Pasta är långt ifrån snabb vardagsmat. Det finns
hundratals olika former. Men vad är vad, och vad ska man ha den till?

Gemensamt för de olika varianterna av pasta är att formen ska höja smaken med räfflor och ihåligheter för att suga upp sås i varje tugga.

Bucatini är en lite tjockare variant av spaghetti med hål i mitten. Håligheten är som gjord för att suga åt sig sås.

Canelloni är ett kort stort rör som man fyller med till exempel ricottaost eller köttfärs och gratinerar i ugn.

Caserecce är korta, smala och lätt skruvade rör. De har en längsgående skåra och suger därför upp både rinniga och kraftiga såser.

Farfalle ser ut som en fjäril och har mer tuggmotstånd i mitten. Passar till det mesta men serveras gärna till gräddiga såser.

Fettuccine är långa, platta och lite bredare än tagliatelle. De binder lätt samman fina såser.

Fusillli är korta pastaskruvar som suger åt sig alla sorters sås bra.

Linguine är en smal band-pasta. Den funkar extra fint till såser med skaldjur och fisk.

Pappardelle är bred och lång och görs alltid på ägg. Den passar bra till finfördelade såser gjorda på grädde eller olja.

Penne rigate passar till både rinnigare och kraftigare såser. Finns i mindre format, pennette, och passar finfint i pastasallader.

Rigatoni är tubformad, lätt böjd och räfflad. Funkar bra till både rinnigare och matigare såser.

Spaghetti är svenskarnas huspasta och är rund, lång och smal och binder väl ihop rinniga såser, men även såser med mindre bitar.

Tagliatelle är en långsmal bandpasta gjord på ägg.  Perfekt till Bolognese.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]