Överraska med japanska smaker

Japansk mat är sååå mycket mer än sushi. Kockarna hos Kaija bjuder på ett recept på Negimaki som består av stekta tunna skivor kött marinerade i teriyakisås och rullade med salladslök. 

Negimaki
Ingredienser (4 pers)
• 600 g entrecote i tunna skivor
• 8 vårlökar
• grönsaker efter tycke och smak. Tex sparris, rättika eller morot
• salt och peppar

Gör så här
Lägg ut tre skivor kött, överlappa med två centimeter, salta, peppra och rulla runt två vårlökar.
Gör likadant med resten av köttet.
Trä ett träspett genom två rullar med ett par centimeters mellanrum.
Bryn rullarna snabbt i en het panna.
Stek färdigt i ugn (150°) i 5–6 minuter.
Bryt spetten så du får en rulle på varje del. Pensla med teriyakisåsen.
Servera med ris och sallad.

Teriyakisås
Ingredienser (4 pers)
• 1 dl kycklingfond (det går lika bra med buljongtärning och vatten)
• 1,6 dl japansk soja
• 5 cl mirin
• 1 dl socker
• 1,5 cl sake (risbrännvin)
• 1 morot
• 1/2 grön paprika
• 1/2 gul lök
• 1 tsk vatten
• 1 tsk maizenamjöl

Gör så här
Skär ner rotfrukterna i centimeterstora tärningar och blanda i resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt sjuda i 2 timmar.
Red av med maizena utrört i vatten.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]