Överraska med japanska smaker

Japansk mat är sååå mycket mer än sushi. Kockarna hos Kaija bjuder på ett recept på Negimaki som består av stekta tunna skivor kött marinerade i teriyakisås och rullade med salladslök.  Negimaki Ingredienser (4 pers) • 600 g entrecote i tunna skivor • 8 vårlökar • grönsaker efter tycke och smak. Tex sparris, rättika eller morot • salt och peppar Gör så här Lägg ut tre skivor kött, överlappa med två centimeter, salta, peppra och rulla runt två vårlökar. Gör likadant med resten av köttet. Trä ett träspett genom två rullar med ett par centimeters mellanrum. Bryn rullarna snabbt i en het panna. Stek färdigt i ugn (150°) i 5–6 minuter. Bryt spetten så du får en rulle på varje del. Pensla med teriyakisåsen. Servera med ris och sallad. Teriyakisås Ingredienser (4 pers) • 1 dl kycklingfond (det går lika bra med buljongtärning och vatten) • 1,6 dl japansk soja • 5 cl mirin • 1 dl socker • 1,5 cl sake (risbrännvin) • 1 morot • 1/2 grön paprika • 1/2 gul lök • 1 tsk vatten • 1 tsk maizenamjöl Gör så här Skär ner rotfrukterna i centimeterstora tärningar och blanda i resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda i 2 timmar. Red av med maizena utrört i vatten.