Ordna din egen bandyfest!

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Bandyfesten är inställd – tror du. Men icke! Det är bara dags för en annan sorts fest till helgen.

Väderappen lovar strålande sol och grader runt noll. Bandyfinalen spelas inför tomma läktare, ett alldeles ypperligt tillfälle att ordna egen bandyfest, alltså.

Bjud över grannarna eller några andra på bandylunch, pytt i panna och öl, sitt mot en vägg i solen och lyssna på matchen på radion. Kan knappast kallas annat än fest!

Vi börjar med pytt i pannan
Basen är, i princip alltid, tärnad potatis och gul lök, och de mer klassiska varianterna innehåller sidfläsk, korv eller oxkött, eller möjligen en kombination av dessa. I dag finns bra färdigköpta pytt i pannor i alla möjliga varianter, med fisk, kyckling, vegetarisk och veganska.

TIPS FRÅN KAIJA: Hacka överbliven potatis, korv, kött, kyckling, fisk i tärningar och frys in. Stek ihop med lök och krydda så har du förmodligen världens godaste pytt i panna, och har samtidigt undvikit att kasta mat i onödan.

 


KAIJAS PYTT-TEST

Vi har testat tre olika köpes-pytt-i pannor, vego-, kyckling- och ox-varianter med olika tillbehör.

Vegopytt

Vi pimpade med en skvätt grönsaksfond, stekte i rapsolja och testade också att blanda i lite couscousrester i en del av pytten.
Här funkar kapris och tacasco finfint som tillbehör.  Även Worcestershiresås funkar jättebra.

 

Kycklingpytt

Vi stekte i en blandning av raps- och olivolja och blandade i bitar av härlig orange butternutpumpa för en gladare pytt.

Både HP-sås och Worcestershiresås gifter sig finfint med kycklingpytten.

 

Oxpytt

Vi stekte i en klick smör, strösslade på grön ursnygg bladpersilja.

Här är ett stekt ägg och inlagda rödbetor ett måste, men HP-sås är inte heller så dumt. Många föredrar ketchup och det finns ju ingen lag mot det ; )

 

Glad bandyfest![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1584699038916{margin-top: 0px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;margin-left: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-right-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;border-left-width: 0px !important;padding-top: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #62a160 !important;}”]

Läs mer

[/vc_column_text][lab_blog_posts columns=”1″ hover_layer_icon=”static” blog_query=”size:3|order_by:date|post_type:post|by_id:1215,1325,1327″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1571639050571{margin-bottom: -20px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1571638913308{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;}”][vc_column_text]

Senaste inläggen

[/vc_column_text][lab_blog_posts columns=”4″ blog_posts_options=”” hover_layer_icon=”static” blog_query=”size:4|order_by:date|post_type:post” css=”.vc_custom_1571638957518{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]