recept på Kaijas olivbröd med lax

Olivbröd med lax

Goda små tilltugg med örter och oliver som du toppar med lax.

Gör så här: 

Bunke 1: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

Bunke 2: Rör ihop ägg och keso till en slät smet och tillsätt sedan olja.

Rör ihop alla ingredienser tillsammans.

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten och tryck sedan ner oliver eller fetaost, tomater eller kapris.

Strö över dina favoritkryddor.

Stoppa in långpannan i ugnen, grädda i 200 grader ca 20 min.

Toppa med kallrökt lax, en klick hovmästarsås eller en klick crème fraîche och en dillvippa.

 

Ingredienser

6 portioner

1 dl färskriven svecia eller västerbottenost

½ dl kokosmjöl

1 dl durramjöl

2 msk pofiber

2 msk fiberhusk

3 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 äggvitor

3 ägg

250 g keso

2 msk olivolja

20 st kärnfria oliver eller 100 g fetaost, eller 20 st cocktailkapris eller 15 pärltomater

salvia

timjan eller basilika

Kickoff eller konferens hos Kaija i Uppsala

Teambuildning och AW hos Kaija

Välkomna till Kaija för inspiration, möten och teambuildning.

BBQ utbildning hos Kaija

BBQ för er som vill briljera vid grillen

Ni lagar den perfekta maten över öppen eld tillsammans med vår kock.

Sushiskola med Joakim Lundblad hos Kaija

Sushiskola med Joakim Lundblad

Lär dig laga riktig sushi och gör det med vår inspirerande kock Joakim Lundblad som har det gällande rekordet i Guiness Rekordbok i perfekt sushitillverkning