recept på Kaijas olivbröd med lax

Olivbröd med lax

Goda små tilltugg med örter och oliver som du toppar med lax.

Gör så här: 

Bunke 1: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

Bunke 2: Rör ihop ägg och keso till en slät smet och tillsätt sedan olja.

Rör ihop alla ingredienser tillsammans.

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten och tryck sedan ner oliver eller fetaost, tomater eller kapris.

Strö över dina favoritkryddor.

Stoppa in långpannan i ugnen, grädda i 200 grader ca 20 min.

Toppa med kallrökt lax, en klick hovmästarsås eller en klick crème fraîche och en dillvippa.

 

Ingredienser

6 portioner

1 dl färskriven svecia eller västerbottenost

½ dl kokosmjöl

1 dl durramjöl

2 msk pofiber

2 msk fiberhusk

3 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 äggvitor

3 ägg

250 g keso

2 msk olivolja

20 st kärnfria oliver eller 100 g fetaost, eller 20 st cocktailkapris eller 15 pärltomater

salvia

timjan eller basilika

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021