Karré som får lagas länge smälter i munnen. Här kommer tre varianter av samma kött
Den här fläskkarrén är fantastiskt god. Gör en rejäl portion och använd resterna till en pulled pork som passar toppen att äta som tacos.
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienserna till ingefärssåsen och förvara svalt. Klappa in BBQ-rubb (recept nedan) i köttet och tillaga karrén i ugnen på 100 grader i fyra timmar, linda in i aluminiumfolie och låt den vila i kylen över natten.
Skiva upp köttet i cirka två centimeter tjocka skivor. Värm skivorna i ingefärsmarinaden och avsluta på grillen i någon minut. Ät som en hamburgare med bröd, coleslow och grillade grönsaksspett.
Du kan också äta den skivad med dina favorittillbehör. Testa gärna receptet på rabarberchutney
Om du får en bit karré över (eller sparar lite) så kan du koka ihop resterna med ingefärsmarinaden tills du kan sära på köttet med hjälp av två gafflar. Ät som tacos med bröd, grönsaker och en klick gräddfil.
Ingredienser
Fläskkarré 1 kg
Ingefärssås
1 dl japansk soja
1 dl mirin
4 vitlöksklyftor
20 cm riven ingefära
1 rivet äpple.
Bbq rubb
Ingredienser
2 msk salt
3 msk råsocker
1 msk fänkålsfrön (rostade och mixade i kryddkvarn eller mortel)
2 msk spiskummin (mald)
2 msk chilipulver
2 msk svartpeppar (rostade och mixade i kryddkvarn eller mortel)
1 msk kajennpeppar
4 msk paprikapulver.
Blanda samman alla ingredienser och förvara i en lufttät burk. Passar till kött och fet fisk