Mustig karré på tre olika vis

Karré som får lagas länge smälter i munnen. Här kommer tre varianter av samma kött

Den här fläskkarrén är fantastiskt god. Gör en rejäl portion och använd resterna till en pulled pork som passar toppen att äta som tacos.

Gör så här: Blanda ihop alla ingredienserna till ingefärssåsen och förvara svalt. Klappa in BBQ-rubb  (recept nedan) i köttet och tillaga karrén i ugnen på 100 grader i fyra timmar, linda in i aluminiumfolie och låt den vila i kylen över natten.
Skiva upp köttet i cirka två centimeter tjocka skivor. Värm skivorna i ingefärsmarinaden och avsluta på grillen i någon minut. Ät som en hamburgare med bröd, coleslow och grillade grönsaksspett.

Du kan också äta den skivad med dina favorittillbehör. Testa gärna receptet på rabarberchutney

 

Om du får en bit karré över (eller sparar lite) så kan du koka ihop resterna med ingefärsmarinaden tills du kan sära på köttet med hjälp av två gafflar. Ät som tacos med bröd, grönsaker och en klick gräddfil.

Ingredienser

Fläskkarré 1 kg

Ingefärssås

1 dl japansk soja

1 dl mirin

4 vitlöksklyftor

20 cm riven ingefära

1 rivet äpple.

 

Bbq rubb

Ingredienser

2 msk salt

3 msk råsocker

1 msk fänkålsfrön (rostade och mixade i kryddkvarn eller mortel)

2 msk spiskummin (mald)

2 msk chilipulver

2 msk svartpeppar (rostade och mixade i kryddkvarn eller mortel)

1 msk kajennpeppar

4 msk paprikapulver.

Blanda samman alla ingredienser och förvara i en lufttät burk. Passar till kött och fet fisk

 

God Grill Kaija bjuder på bästa grilltipsen

God Grill – Kaijas bästa grilltips och recept

20 sidor med ren inspiration!

Grilla med Kaija

Grilla, röka, halstra …

Så funkar det!

Kaija Carlsson ger ut grillbok

Allt smakar godare utomhus

Det är något visst med eld

Tzatziki med saltgurka

Grilltillbehör Kaijastajl

Tre klassiker på nya sätt