Modernt julbord med små munsbitar

Tänk så mycket trevligare, fräschare och smartare det är att servera julbordet eller glöggminglet upplagt i småportioner

Låt årets jul bli den där du går all in med smarta upplägg i formar, småportioner och lagom bitar.

Fördelarna med att servera maten i munsbitar är många. Det ser trevligt ut och du får all anledning att hitta på nya kreativa sätt att duka och lägga upp maten. Du kan också ta fram lagom mycket och fylla på när det behövs. Ingen mat behöver stå framme längre än nödvändigt. Du får betydligt mindre kladd och svinnet minskar.

♥ Gör Janssons frestelse, morotslåda, puddingar och liknande i småformar.

♥ Satsa på plockmat som till exempel en laxbit på kavring.

♥ Lägg ett par bitar sill på en bit hårt bröd.

♥ Lägg rödbetssallad i snyggaste snapsglasen och piffa med ett par köttbullar.

♥ Trä mat på spett eller plockpinnar.

♥ Skär osten i stavar eller bitar.

♥ Lägg röror i skedar, småglas eller i udda kaffekoppar.

 

Saffranspannkaka hos Kaija

Kaijas saffranspannkaka

En given rätt på julfrukosten

www gronkalsstrassel

Grönkålsformar med morotsstrassel

Härliga smaker i form