Mamma Mirjas finska morotslåda

Morotstlådan är ett måste på julen för Kaija. Och mamma Mirjas recept är det bästa! Mums för både barn och vuxna. Och så färgglad och snygg sen ... Ingredienser 6 personer 5 dl risgrynsgröt 1 kg morötter 1 st ägg 1 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm ingefära 2 msk sirap 2 msk ströbröd 2 msk smör Gör så här: Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mixa morötterna till puré i matberedare Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar, ingefära och sirap . Blanda risgrynsgröten, morötterna och äggblandningen. Häll allt i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd och klicka på fettet. Grädda i 175 graders ugnsvärme i en dryg timme.