Mamma Mirjas finska morotslåda

Morotstlådan är ett måste på julen för Kaija. Och mamma Mirjas recept är det bästa!
Mums för både barn och vuxna. Och så färgglad och snygg sen …

Ingredienser
6 personer
5 dl risgrynsgröt
1 kg morötter
1 st ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm ingefära
2 msk sirap
2 msk ströbröd
2 msk smör

Gör så här:
Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mixa morötterna till puré i matberedare Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar, ingefära och sirap .

Blanda risgrynsgröten, morötterna och äggblandningen. Häll allt i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd och klicka på fettet. Grädda i 175 graders ugnsvärme i en dryg timme.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]
Bjud på exotisk Taginegryta

Bjud på exotisk Taginegryta

Tagine är ett toppigt kärl gjort av lera eller keramik där man lagar härliga rätter av lamm, nötkött, kyckling och massor av grönsaker.
Testa vårt recept på en härlig gryta

läs mer